You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Under følger et sammendrag av mine tanker rundt Study-Merger Exchange-oppgaven 

 Oppgavebeskrivelse

Oppgaven går ut på å lage et verktøy for å letne arbeidet med å sammenligne emnetilbudene hos de ulike partene i NTNU-fusjonen. Verktøyet skal ha to hovedfunksjoner:

  • Det skal være mulig å visualisere emner og deres avhengigheter i en graf. Fokuset bør være på oversiktlighet. En mulig virkemåte er at systemet foreslår en grunnleggende struktur, som brukeren etterpå kan finjustere via et grensesnitt. Det er foretrukket om grafene bygges i PlantUML. Et nyttig verktøy vil være IMEs data-API for emner.
  • Systemet skal automatisk kunne kalkulere overlapp mellom to emner. Dette vil for eksempel gjøre det mulig å oppgi emnekoden for objektorientert programmering ved NTNU, og få emnekoden for tilsvarende emner ved HiST, Gjøvik og Ålesund i retur. Et konkret forslag til implementasjon er å bruke en evolusjonær algoritme. Et emne er beskrevet av flere attributter (bl.a. navn, fagområde, studienivå og faglig innhold). En evolusjonær algoritme vil forhåpentligvis kunne finne den optimale vektleggingen av hvert attributt under en sammenligning. For å trene algoritmen kan man se på studiepoengreduksjon internt ved NTNU. For eksempel vet vi at TMA4100 Matematikk 1 har 6 poeng studiepoengreduksjon om du alt har tatt MA0001 Brukerkurs i matematikk A. Følgelig bør algoritmen returnere svært høyt overlapp mellom de to emnene. Likeledes finnes det emner uten studiepoengreduksjon, som dermed ikke bør ha noe overlapp. Ved å bruke det overnevnte API-et kan man hurtig bygge store datasett med test- og treningseksempler.

Selv om fokus er på fusjonspartene, er det ingenting i veien for at verktøyet skal kunne brukes av universiteter over hele verden. Videre følger noen relevante forskningsspørsmål. Disse knytter seg først og fremst til det siste punktet (intelligent sammenligning av emner).

  • Hvor gode resultater gir tilnærmingen med en evolusjonær algoritme som beskrevet over?
  • Gitt at algoritmen trenes med studiepoengreduksjonsdata fra NTNU; er det merkbare forskjeller mellom sammenligning av emner innad i NTNU og sammenligning av emner fra de andre høyskolene?
  • Hvordan er resultatene i forhold til resultater fra andre tilnærmingsmåter? Her kan det være relevant å sammenligne resultater med de andre gruppene som har oppgaven.

Merk at ingenting av dette er «satt i stein», men det gir en viss grobunn for oppgaven videre. Har du spørsmål eller kommentarer, er det bare å fyre løs.

 

Med vennlig hilsen,

Audun Liberg

  • No labels