Innspill fra Rådgivningstjenesten og student
Man må finne ut om IKT-løsningen ved NTNU fungerer for funksjonshemmede studenter. Dette kan gjøres ved at man har en bredt sammensatt testgruppe. Dvs ikke bare synshemming men også for de gruppene som har en bevegelseshemming og f.eks. nedsatt armfunksjon som kan ha innvirkning på kraft og presisjon. Man må også ha i tankene at en person i rullestol også kan se dårlig eller kan ha nedsatt armfunksjon.
Det vil være vanskelig å ha en testgruppe parat som er bredt sammensatt. De som skal teste trenger nødvendigvis ikke være studenter ved NTNU, men komme fra en organisasjon som kan fremskaffe testere fra ønskete brukergrupper.
Man kan også tenke seg at man kunne ha en sjekkliste for å dokumentere testing. Et dokument som følger med som vedlegg for all programvare og hardware på NTNU og som sier noe om hva det er testet for, synshemming m.m.
Når det gjelder klage på enkeltvedtak gjøres dette til saksbehandlende organ som videresender klagen til Klagenemda ved NTNU. Når det gjelder klager på manglende tilrettelegging, som ikke er enkeltvedtak, så finnes det pr. i dag ikke systemer for det ved NTNU. Dette er noe som bør komme inn i policydokumentet for tilrettelegging for studenter med funksjonsnedsettelse ved NTNU. Policydokumentet for UU i IKT ved NTNU må samkjøres i forhold til dette.
Når det gjelder innspill på forbedringer så kan Orakeltjenesten være et egnet sted å henvende seg, men vil det også være en plass man går vedrørende filming/streaming? Det kan være en mulighet at de også kan ta slike henvendelser for så å videreformidle disse innspillene til rett sted. Studenten mener at klager bør samles inn på en systematisk måte slik at man ser hvilke programmer og brukergrensesnitt som bør prioriteres eventuelt også registrere hvilken problematikk (diagnose) som går igjen i forhold til klager på funksjonalitet. Rådgivningstjenesten mener at klager på manglende tilrettelegging ikke skal innom Orakeltjenesten, men innom et klageorgan som NTNU har opprettet. Et som tar for seg klager på det som ikke er enkeltvedtak.
I arbeidet med policydokumentet for tilrettelegging for studenter med funksjonsnedsettelse har man ikke fått nødvendige tilbakemeldinger som er blitt forespurt og det er foreslått bl.a. på et møte i Læringsmiljøutvalget (LMU) at staben til Studiedirektøren arbeider videre med de utkast og kartlegginger som allerede er utarbeidet. Utfallet er ikke klart i skrivende stund, men man håper at arbeidet settes i gang igjen i løpet av høsten 2011.

  • No labels