You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 18 Next »

Vi fortsetter med modellen fra høst 2022 med en 1-times samling hver 2. uke på alternerende dager, men alltid i C413 (Beddingen 1) (klikk for kart).

Forslag til plan:

Uke:

4

(26/1)

6

(7/2)

8

(23/2)

10

(7/3)

12

(23/3)

14

(PÅSKE)

16

(18/4)

18

(4/5)

20

(16/5)

22

(1/6)

Tirsdag kl 09:00 - 10:00
X
X
-X
X (C424!)
Torsdag kl 10:00 - 11:00X
X
X-
X
X

Planlagte treff

Dato

Tema

Innleder

Torsdag 23/2
kl 10:00



Tirsdag 7/3 kl 09:00

Gro og Cecilie (kjent for bloggen "Rosa Begerglass"(wink)) har fått støttet til å arrangere "Kjemifestivalen" og "Bioteknolgifestivalen". Kjemifestivalen ble avholdt i 2022. Om festivalen skriver arrangørene:

"Kjemifestivalen er et nytt tverrprofesjonelt samarbeid mellom studenter på biomarin innovasjon, bioteknologi, bioingeniør og årsstudiet i medisinske- og biologiske fag.

Målet med prosjektet er å løfte kjemien inn i en annen kontekst for vise studentene viktig det er å lære kjemi som et grunnlag for å forstå verden rundt Oss."

Bioteknologifestivalen avholdes 6/3-23. Gro og Cecilie vil fortelle om bakgrunnen for disse festivalene, og erfaringene så langt og hvordan slike festivaler kan gi en positiv boost for studentenes læring.

Gro Audveig Hagen Bjørnøy (IBF)

Cecilie Tynes Riksem (IBF)

Torsdag 23/3
kl 10:00

Samtlige institutter ved NTNU i Ålesund har tilbud om praksis gjennom utdanningsløpet i ulike format. I den anledning tenker vi at vi har mye å lære av hverandre, og at det kunne være nyttig å dele erfaringer rundt både formater for- og praktisk tilrettelegging av praksis.

Videre tenker vi det kan være interessant å diskutere denne tematikken opp imot NTNUs samarbeid med eksterne aktører rundt oss – eller «næringsnærhet» som noen vil kalle det. Et relevant moment i denne sammenheng er at den mest erfarne aktøren på campus når det kommer til praksis er IHA – som er offentlig nære.

Vi håper på en spennende tverrfaglig diskusjon om dette temaet!

Kjersti Kjos Longva (IFF)

Mari Liavaag Holm (IFF)

Tirsdag 18/4 kl 09:00Verdien av variasjon i undervisningen. Harald Gjerdahl innleder.Harald Godø Gjerdahl (IHB)
Torsdag 4/5
kl 10:00


Tirsdag 16/5 kl 09:00
(C4242!!)


Torsdag 1/6
kl 10:00


Avholdte treff

DatoTemaInnlederOppmøte
Tirsdag 7/2 kl 09:00

ChatGPT - en trussel eller en mulighet?

I den siste tiden har tjenesten ChatGPT fått stor oppmerksomhet i media og spesielt i akademia. ChatGPT er en avansert "ChatBot" utviklet av OpenAI som kan bli en trussel mot mange av vurderingsformene som benyttes ved mange Universiteter og videregående skoler.

Hva er egentlig ChatGPT? Hvordan skal vi som pedagoger forholde oss til slike tjenester?

Arne innleder med en "ChatGPT explained to a non-techical person"-presentasjon.

Fra møtet:

Arne presenterte ChatGPT, og viste ChatGPT i aksjon. Gode diskusjoner om både trusselen og mulighetene. 

Presentasjonen til Arne: 2023-02-07 TL-ChatGPT en trussel eller mulighet.pdf

ChatGPT's mørkere sider: https://time.com/6247678/openai-chatgpt-kenya-workers/ 

Arne Styve (IIR)12
Torsdag 26/1
kl 10:00

Oppstart nytt semester. Hva har du tenkt å prøve ut av pedagogiske metoder, vurderingsformer osv.? Hvordan har du tenkt å skape studentaktiv læring i ditt emne dette semesteret?

Diskusjon:

Mentimeter har blitt en mye brukt metode for å få til studentaktiv læring. Men kanskje passe på at det ikke blir "too much"/ikke hver dag.

Jonas underviser Fysikk på IIR. Dette semesteret har han fått to dobbelt-timer etter hverandre. Dette tenker han kan åpne opp for større fleksibilitet i undervisningen. Tenker å prøve ut diskusjonsoppgaver dette semesteret. Eksempel: "Hvorfor føles tre varmere enn metall tross samme temperatur?". Trigge til refleksjon.

På data kjører vi mye 4-timers "Læringsøkter", og skiller ikke lenger på "forelesning" og "lab". Dette gir også rom for mer direkte aktivitet/samhandling med studentene i undervisningen. Også siden studentene sitter i et flatt klasserom med god plass til PC, slik at de kan ta aktivt del i kodingen vi gjør sammen.

Arne3




  • No labels