Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

På forsiden til NRICH finner man en oppgavelinje øverst hvor man kan velge for barne- og ungdomsskole elever, barne- og ungdomsskole lærere eller førskole. Når man klikker seg inn på en av disse vil man komme inn på en side som er tilpasset det valgte nivået. Velger man for eksempel Secondary Students (ungdomsskoleelever) vil man komme inn på siden tilpasset disse trinnene (figur 2). Den mest aktuelle delen av denne siden er den røde som inneholder oppgaver, mattenøtter og spill som kan brukes i matematikkundervisningen.

Image Modified

Figur 3

Temaene er delt inn i fire kategorier: Number, Algebra, Geometry and Measure & Handling Data. Disse fire hovedtemaene dekker alle undertemaene i matematikken.

Dersom man klikker seg inn på Short Problems(Figur 2), vil man komme inn på denne siden

Image Modified

Figur 4

Her er det også delt inn i de samme fire hovedtemaene, i tillegg til et femte tema som handler om å arbeide matematisk. Dette temaet er litt utenfor den spesifikke delen av pensum, men omfatter blant annet utforskning, resonnering og visualisering som kan fremme problemløsningsevnen. Om man velger en av disse kategoriene vil man komme inn på en ny side med underkategorier av hovedtemaene. Her får man velge mer spesifikt med tanke på det tema man arbeider med. Algebra er for eksempel delt inn i: Likninger & formler, mønster & sekvenser, funksjoner & grafer og konstruksjon og manipulasjon av lineære og kvadratiske uttrykk. Når man da velger det temaet som passer, kommer man inn på en side med mange oppgaver av ulik vanskelighetsgrad.

Image Modified

Figur 5

Oppgavene er delt inn stjerner fra 1-3 for å kategorisere vanskelighetsgraden. Oppgavene med kun en stjerne er veldig enkle mens de med tre stjerner kan være relativt vanskelige. Det står også hvilken aldersgruppe oppgavene er ment for. Her står det kun 11-14 år på alle da dette er oppgaver hentet fra den delen av siden som omfatter ungdomstrinnet. Dersom man går inn på en av oppgavene vil i tillegg til selve oppgaven ha tilgang på både løsningsforslag og en lærerveiledning (Figur 6).

...

Hvis man går inn på Games (Figur 2) får man opp et stort utvalg interaktive matematikkspill.

Image Modified

Figur 7

Spillene er ikke delt inn i kategorier slik som oppgavene er, så her må læreren passe på å velge ut de spillene som kan passe til det aktuelle temaet. Spillene kan brukes for læringens skyld, men siden de også er ganske morsomme er de veldig aktuelle for å motivere og belønne elevene.

Hvis man går helt tilbake til oppgavelinjen på forsiden (Figur 1), finner man en søkefunksjon hvor man kan søke etter spesifikke temaer. Da får vil det komme både lange og korte oppgaver, mattenøtter og spill som vil passe til det man har søkt på. Dette er en fin måte å raskt finne fram aktuelle oppgaver. I figur 8 ser vi et eksempel på hva man får opp om man søker etter «pythagoras». Her kan læreren velge alderstrinn og oppgavetyper ved hjelp av en filtreringsfunksjon.

Image Modified

Figur 8

Analyse av nettsiden

...