Dette dokumentet vil inneholde retningslinjer i forhold til anskaffelser av IKT, kravstilling, evaluering etc.

Anskaffelser av IKT-systemer ved NTNU skal i hovedsak følge den policy og prinsipper som er nedfelt om universell utforming ved NTNU. En del IKT-systemer vil imidlertid være vanskelig å levere med tilstrekkelig tilgjengelighet for alle type brukere pga. stor grad av grafisk og/eller interaktiv interaksjon som ikke har blitt utviklet med tanke på universell utforming.

Alle anskaffelser som er rettet mot allmennheten (se definisjon i policy) skal kravstille universell utforming. Det kan imidlertid skilles mellom grad av tilgjengelighet for forskjellige brukergrupper, for eksempel administratorer og allmenne brukere av systemet.

1.1.1     Tilgjengelighet

Tabell 1.1.4: Krav til tilgjengelighet.

Kravnr.

Kravtekst

Pri.

1.1.1.1  

Elektroniske brukertjenester skal være universelt utformet, og brukerne skal kunne benytte disse uten hensyn til tid, sted og kanal. Beskriv hvordan den foreslåtte løsningen tilfredsstiller dette.

H

1.1.1.2  

IKT-løsningen skal følge NTNUs politikk, prinsipper og retningslinjer for universell utforming av IKT-løsninger. Dette er beskrevet i vedlegg 5. Beskriv leverandørens strategi for universell utforming. Legg gjerne ved dokumentasjon om hvordan universell utforming ivaretas av leverandøren.

H

1.1.1.3  

IKT-løsningen er tilgjengelig på heterogene og mobile plattformer.

Beskriv hvilke plattformer som er støttet. Eksempel web, smarttelefon, nettbrett.

M

1.1.1.4  

IKT-løsningen tilbyr brukergrensesnitt på bokmål, nynorsk og engelsk.  Beskriv hvilke språk som er støttet i brukergrensesnittet

H

1.1.1.5  

IKT-løsningen kan integreres med hjelpemiddelteknologi (for eksempel skjermoppbrekking, forstørrelse, talesyntese).

H

  • No labels

1 Comment

  1. Unknown User (kjekna)

    I uu-terminologi er "tilgjengelighet" gjerne brukt om noe som ikke er universelt utformet, men tilgjengelig for en gruppe, f.eks. synshemmede eller rullestol. For eksempel: Et system kan være tilgjengelig for blinde men crap for synshemmede og/eller den allmenne bruker. Det kan forvirre litt når man snakker om grad av tilgjengelighet for "brukergrupper" som her er eksemplifisert mellom admin og sluttbruker. Skal tygge litt på om vi kan si dette annerledes. Eller pirker jeg nå?