Digital Compendium er et Eclipse-tillegg som integrerer wiki-innhold i Eclipse, og bl.a. gjør det lettere å kopiere kode-eksempler og JExercise-tester inn i Eclipse.

Digital Compendium

Mange av sidene i denne fagstoff-wikien inneholder kode-eksempler, lenker til JExercise-tester og annet innhold som det er naturlig å kopiere inn i Eclipse, for å jobbe videre med det. Dette Eclipse-tillegget lar deg åpne wiki-sida (eller hvilken som helst nettside) i et panel i Eclipse, og dersom du åpner en siden med innhold som gjenkjennes som Eclipse-relevant innhold, så vises det i en lista og du kan importere det med få museklikk.

Digital Compendium-panelet

Panelet åpnes ved å velge Window->Show View->Other... og så velge Digital Compendium i lista. Panelet er delt i to, med en lista av gjenkjent innhold (kalt ressurser, som tilsvarende filer) øverst og en nettleser under. Ved første gangs bruk vil nettleseren automatisk åpne hovedsida til denne wikien, og senere vil den åpne nettsida du hadde oppe sist. Figuren under viser hvordan panelet ser ut for hovedsida. Merk at siden denne sida ikke inneholder noe gjenkjent Eclipse-relevant innhold, så er ressurslista tom.

Hvis en så navigerer til en side med et kode-eksempel, f.eks. RandomMinMaksSnitt-eksemplet, eller en JExercise-basert oppgave med lenke til testkode, f.eks. Tilstand og oppførsel - Account-oppgave, så vil ressurslista fylles med gjenkjent innhold:

Ressurslista viser navnet til ressursen og noen tags som viser hva slags innhold den tror det er, samt i hvilken mappe denne typen innhold skal importeres til. Ved å krysse av filer eller mapper og velg import-ikonen oppe til høyre () så kopieres ressursen inn i Eclipse, og du kan jobbe videre med den, f.eks. kjøre eller redigere en java-fil.

Innstillinger for import av ressurser

Gjenkjenningsprosessen er delt i to, først gjenkjennes relevante (blokker med) innhold i nettsiden, f.eks. kode-blokker eller lenker til github, og så klassifiseres innholdet som en av mange typer ressurser, f.eks. Java-kode. Dersom kode eller annet innhold ikke gjenkjennes, kan det skyldes at koden ikke ligger i noe som ligner en kode-blokk eller at innholdet mangler spesifikke nøkkelord som klassifiseringslogikken ser etter. Si fra om du har innhold som ikke gjenkjennes, så kan gjenkjenningsprosessen forbedres!

Det er typen innhold som bestemmer hvor det foreslås å importere de ulike ressursene, og ved å justere innstillingene så kan du få forslagene til å stemme med prosjektene du har satt opp. Det er derfor lurt å sjekke innstillingene med én gang, før du begynner å bruke panelet. Figuren under viser et eksempel på innstillinger.

Dersom du oppdager at innstillingene ikke stemmer, f.eks. ved at panelet angir at mappen for en type innhold ikke ble funnet, så kan du justere i innstillingene og så friste opp ressurslista ved å velge Refresh-ikonet opp til høyre ().

 

 

  • No labels