Enkel programmering med Python bygger gjerne på at programmet utføres linje for linje fra topp til bunn før det avslutter. Underveis ber det kanskje om tekstinput fra brukeren og beregner et resultat som vises som tekst. Dette er ikke veldig objektorientert og kanskje heller ikke så spennende. Et alternativ er noe mer app-aktig, som både passer bedre til objektorientert tenkning og er morsommere å kunne.
Karakteristisk for en app er at den først starter opp ved å åpne vinder med paneler og innhold og så bare venter på (å reagere på) input fra brukeren. Når det skjer, så reagerer app-en, f.eks. med å endre interne data basert på input-en og oppdatere innholdet, og så går den tilbake i ventemodus. Dette er nokså likt hvordan et objekt fungerer: først opprettes og initialiseres det, og siden så venter det på at metodene skal bli kalt. Når metoder kalles så brukes argumentene, f.eks. til å endre intern tilstand og/eller beregne et resultat til kalleren, som tar over (program)kontrollen.
Men er det ikke slik at en må kunne programmering først, før en prøver å lage app-er? Vel, det finnes enkle verktøy for å lage skjermbilder og koble delene til koden som utgjør app-logikken. Så hvis app-logikken er enkelt, så er det enkelt å lage app-en også!