Oppsummering og status

Formålet er å utarbeide og teste prosjektoppgaver for emnet  TMA4320 - Introduksjon til vitenskapelige beregninger.

Bakgrunn

Programrådet for for MTFYMA vedtok høsten 2014 å innføre et nytt, obligatorisk emne TMA4320 - Introduksjon til vitenskapelige beregninger for studenter ved programmet. Dette kurset vil bli gitt i 4. semester, første gang våren 2016.

Med dette får studentene en innføring i numerisk matematikk, denne kunnskapen anvendes gjennom tre større prosjekter, hentet fra de tre studieretningene fysikk, biofysikk og industriell matematikk. I disse prosjektene skal studentene selv implementere utvalgte numeriske algoritmer for å løse de gitte oppgavene. Programmeringsspråk blir det samme som studentene lærer i IT intro, dvs. MATLAB i 2016, Python fra 2017 og utover.

Se også søknaden.

Formål

 

Målet med det nye emnet er

  • å skape et fag som oppleves som et felles, integrert emne for hele studieprogrammet.

  • å presentere de tre studieretningene gjennom prosjektarbeider, og med det gjøre studentene

    bedre forberedt til å velge studieretning i 3. årskurs.

  • å introdusere studentene for numerisk matematikk, la dem anvende dette i prosjektarbeidene,

    og dermed styrke bruken av IKT i første del av studieprogrammet.

Dette prosjektet tar sikte på å utarbeide og teste prosjektoppgaver for det nye  TMA4320-emnet.

Gjennomføring

Det nye emnet TMA4320 ble undervist for den første gangen i våren 2016.  De tre større prosjektene ble formulert av de tre deltakende studieretningene.  Våren 2016 arbeidet studenter med å implementere de numeriske løsningene i Matlab, men dette skal endres framover til Python (sammen med endringene i IT intro).  Prosjektene utgjorde nesten en halvdel av kurset, og et tilfeldig prosjekt fra de tre teller som 30% av sluttkarakteren (mappeevaluering).  Bidraget fra IKTISU har gjort det mulig å ansette flere personer som har arbeidet dedikert med prosjektbeskrivelsene, løsningsforslag, og oversett gjennomføringen av prosjektarbeidet av studentene.

Evaluering

Både emnet og de individuelle prosjektene ble evaluert av studentene.  Vi fikk mange tilbakemeldinger fra studentene igjennom referansegruppen, og som følge har vi justert vanskelighetsgraden av prosjektene og vekting av de individuelle prosjekter i sluttkarakteren til våren 2017.  Vi skal arbeide videre til å nå målet hvor faget oppleves som et integrert fag for hele studieprogrammet av både studentene og de tre involverte studieretningene.

  • No labels