Oppgave nr: BRANN17
Bakgrunn:
Veiledning til teknisk forskrift krever angir generelt at isolasjonsmaterialer i bygningskonstruksjoner generelt skal oppfyller A2-s1,d0, altså ubrennbar isolasjon. Dette gjør at en del annen og mer ‘miljøvennlig’/bærekraftig isolasjon som ikke oppfyller kravet til ubrennbarhet ikke kan benyttes i ønsket grad. I et marked der det er stor etterspørsel til miljøvennlig og bærekraftige løsninger, så er det ønskelig å få mer kunnskap knyttet til andre typer materialer.
Kort beskrivelse av oppgaven:
I denne oppgaven er det ønskelig at studenten setter søkelys på bruk av trefiberisolasjon i bygningskonstruksjoner. Studenten skal gjøre en kartlegging av hvilke krav som gjelder for bruk av isolasjon i bygningskonstruksjoner.
Det er også ønskelig at studenten ser på hvilke miljøgevinster man kan oppnå ved å benytte mer trefiberisolasjon i byggverk. Dette for å sette dette i kontekst med brannsikkerhet og bærekraft.
Studenten skal også redegjøre for hvilken betydning isolasjon og brannklassifiseringen på isolasjonen har for brannforløp og brannspredning. Her er det ønskelig å se på hvordan enkeltkomponenter klassifiseres og testet og hvordan trefiberisolasjonen presterer i en komplett konstruksjon. Hvilke tiltak kan være aktuelle for å benytte trefiberisolasjon i større byggverk der preaksepterte ytelser krever ubrennbar isolasjon.
Her vil det være aktuelt å fordype seg innenfor ulike testmetoder som benyttes til slik klassifisering og hvilke svar disse gir i forhold til de krav som er stilt i TEK.
Antall studenter: 1 eller 2.
Kontaktperson ved IBM: Anne Steen-Hansen anne.steen-hansen@ntnu.no
Ekstern samarbeidspartner: Multiconsult og Hunton