Campussamlingen gjennomføres gjennom syv delprosjekt
Campussamlingen gjennomføres gjennom syv delprosjekter
Campussamlingen gjennomføres gjennom syv delprosjekter
Dersom det blir finansiering over statsbudsjettet for 2024, vil utbyggingen som skal legge til rette for at NTNU får samlet store deler av sin virksomhet i Trondheim rundt Gløshaugen, gjennomføres gjennom syv delprosjekter.

For hvert av delprosjektene er det utarbeidet et byggeprogram som er utgangspunktet for videre utvikling og gjennomføring av utbyggingen.
De syv delprosjektene i NTNU Campussamling er:
- P0: Infrastruktur og landskap
- P1 (Tomt 6B-6C): Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse/felles læringsstrøk/andre arbeidsplasser
- P2 (Tomt F.4.1): Institutt for materialteknologi/samarbeidspartnere /felles læringsstrøk/andre arbeidsplasser
- P3 (Tomt 9.B.2): Logistikksentral/Grafisk senter
- P4 (Tomt 1B): Institutt for kunst- og medievitenskap/Institutt for musikk/felles læringsstrøk
- P5 (Tomt X0): Hovedbygningen/hovedknutepunkt/felles læringsstrøk
- P6 (Tomt C3-C4): Humaniora og Samfunnsvitenskap/felles læringsstrøk
Trykk på lenkene for å laste ned byggeprogrammene som PDF.
Med forbehold om finansiering, planlegger Statsbygg å lyse ut konkurranser for å anskaffe rådgivere og entreprenører til de to første delprosjektene, P1 og P2, i løpet av høsten.
Dette inneholder prosjektet
Prosjektet skal realisere NTNUs funksjoner innenfor en maksimal ramme på 91 000 kvm og skal samlet dimensjoneres for ca. 8250 studenter og ca. 1300 ansatte. Kostnadsrammen er på 5,75 milliarder kroner (per juni 2022).


Prosjektet utvikles i videre dialog med bruker og oppdragsgiver. Utbyggingen vil gjennomføres i tråd med kontrakts- og gjennomføringsstrategien som er tilpasset prosjektets karakter og størrelse, og som legger opp til stor grad av tidliginvolvering av entreprenør.

Mer om mål, omfang og fremdrift finner du en oversikt over i introduksjonsbrosjyren til prosjektet.
Ny organisering tilpasset byggefasen
Ved NTNU organiseres mottaksprosjektet med et overordnet internt prosjektstyre og deles opp i delprosjekt for hver tomt, samt infrastruktur og utomhus. Denne organiseringen speiler Statsbyggs prosjektorganisering for gjennomføring av byggeprosjektet. Samtidig speiler prosjektorganiseringen nivåene i NTNUs organisasjon, med besluttende nivå på både nivå 1 og 2, som vist i figuren under:

Prosjektstyret leder NTNU Campussamling, mottaksprosjektet på vegne av NTNU. Den skraverte blå boksen representerer hele mottaksprosjektet for NTNU Campussamling.
Anbefaler gjennomføring av prosjektet
Kunnskapsdepartementet har mottatt en rapport om ekstern kvalitetssikring (KS2) av NTNU Campussamling.
Ekstern kvalitetssikrer konkluderer med at prosjektet regnes som samfunnsøkonomisk lønnsomt og det er forventet at prosjektet vil realisere en akseptabel nytte. De påpeker at det er blitt levert et solid og svært omfattende materiale, og anbefaler at NTNU Campussamling gjennomføres. De kommer også med noen sentrale tilrådninger som er konstruktive, godt faglig begrunnet, og gir nyttige innspill til videre gjennomføring.
Kunnskapsdepartementet sitter med beslutningen og videre prosess. Rapporten fra den eksterne kvalitetssikringen (KS2) er en viktig del av beslutningsgrunnlaget for en eventuell investeringsbevilgning over statsbudsjettet for 2024.
Skal sikre effekt for NTNU
NTNU er ansvarlig for effektmål og gevinstrealisering. Gevinstrealiseringsplanen gir en oversikt over forventede og ønskede gevinster av campussamlingen. Prosjektstyret skal legge til rette for at effektmålene oppnås og at prosjektet gir gevinster for virksomheten, gjennom arbeid med og oppfølging av plan for gevinstrealisering.
Oppgaven er todelt:
- Prosjektstyret skal prioritere innenfor byggeprosjektet og gi styringssignaler som sikrer riktig innretning av byggene slik at de legger til rette for høyest mulig grad av oppnåelse av effektmål.
- Prosjektstyret skal sikre at de aktiviteter i organisasjonen som må gjennomføres for å kunne ta ut gevinster av prosjektet, igangsettes.
For å få en klar forståelse av situasjonen før byggingen starter, vil det gjennomføres en 0-punktsmåling denne høsten. Denne målingen vil gi oss et referansepunkt som viser den nåværende situasjonen ved NTNU. Det vil også bli gjennomført jevnlige målinger gjennom hele byggefasen. Når alle byggene er ferdigstilt, vil det bli gjennomført ytterligere målinger for å evaluere den totale effekten av prosjektet på NTNU.