Om vår kunstneriske virksomhet

Sort-hvitt-foto av Roar Wold og Lars Tiller tatt på en café i 1951.
NTNU utgjør et av landets største kunstneriske miljø, og universitetet kan vise til lang historikk innenfor kunstnerisk virksomhet. Her er Roar Wold og Lars Tiller på café i Paris i 1951. Dette var to av medlemmene i kunstnerfellesskapet Gruppe 5, som i tillegg besto av Håkon Bleken, Halvdan Ljøsne og Ramon Isern.

Kunstnerisk virksomhet

NTNU er et breddeuniversitet som rommer mange skapende og utøvende kunstfag innen utdanning og forskning. Dette inkluderer arkitektur, design, film, visuell kunst, musikk, dans og ulike former for scenekunst. 

Kunstnerisk virksomhet er en av NTNUs kjerneoppgaver og kunstfagene er en viktig del av NTNUs egenart og identitet. NTNUs strategi Kunnskap for en bedre verden har en egen kunststrategi som vektlegger utvikling av fremragende kunstmiljøer, styrking av det kunstneriske utviklingsarbeidet og samspill mellom teknologi, vitenskap og samfunn. 

Kunstnerisk virksomhet beskriver aktiviteten til de skapende og utøvende kunstfagene ved NTNU, og utgjør ofte det meste av forsknings- og utviklingsarbeidet (FoU) til de som er ansatt på kunstnerisk grunnlag. Kunstnerisk utviklingsarbeid viser til forskningsdelen av denne aktiviteten. 

Kunststrategien har tre utviklingsmål for våre kunstmiljø og vårt kunstnerisk utviklingsarbeid

  • Utvikle kunst med dokumentert høy internasjonal kvalitet 
  • Videreutvikle samspillet mellom kunst, teknologi og vitenskap 
  • Bidra aktivt til å styrke kunstens rolle i samfunnet og i skolen 

Kunstmiljøene ved NTNU er relevante og viktige i utviklingen av universitetet nasjonalt og internasjonalt, og for Trondheim som kulturby.