Likestillingsombud
Likestillings- og mangfoldsombud
Hva gjør likestillings- og mangfoldsombudet?
NTNUs politikk for likestilling og mangfold sier at alle ansatte ved NTNU skal ha et fullt forsvarlig arbeidsmiljø. Mobbing og trakassering skal ikke forekomme ved NTNU. Hver enkelt må oppføre seg på en måte som er basert på respekt for sine kolleger og samarbeidspartnere, uavhengig av kjønn, kulturbakgrunn, etnisitet etc. Dersom man ser at andre blir utsatt for trakassering og dårlig oppførsel bør man si fra.
På SU-fakultetet har vi laget en handlingsplan for likestilling og mangfold. Hovedmålet er:
Fakultetet skal ha økt mangfold, med særlig vekt på kjønnsbalanse og inkludering
Dette innebærer at SU-fakultetet skal ha en kultur som fremmer likestilling og mangfold. Kjønnsbalanse, likestilling og mangfold skal inngå som en naturlig del av fakultetets og instituttenes personaloppfølging og ledelse.
Likestillings- og mangfoldsombudet skal være en pådriver for at dette skal skje, og for at IE-fakultetet jobber systematisk med likestilling og mangfold. Ombudet skal jobbe for å skape god kjønnsbalanse, være en drivende kraft for å tilrettelegge for mangfold og oppdage hindringer for inkludering. En annen viktig oppgave er å passe på at likestillingshensyn blir ivaretatt ved rekruttering av nye medarbeidere.
Ombudet har ingen klage- eller varslingsfunksjon og skal ikke behandle saker fra enkeltpersoner som mener de er blitt diskriminert. Det har vi et eget system for ved NTNU, men ombudet skal bidra til at folk har kunnskap om hvor og hvordan de skal varsle. Hvis du mener du er blitt diskriminert mot, kan du også henvende deg til det nasjonale likestillings- og diskrimineringsombudet.