Studiets oppbygning
Praksisveiledning i helse- og sosialfag
Praksisveiledning i helse- og sosialfag
Ett emne
Studiet tilsvarer 10 studiepoeng på masternivå og består av ett emne, med emnekodene HELT6023 (Trondheim), HELG6023 (Gjøvik) og HELA6023 (Ålesund)
Studiet tilbys i Gjøvik, Trondheim og Ålesund, og du må følge undervisningen ved studiestedet som du har fått opptak ved. Oppstartstidspunkt bestemmes av det enkelte studiestedet, og vil publiseres senere.
Se for øvrig studieplanen. Vi tar forbehold om mindre endringer.
Læringsformer
Studiet er både nett- og samlingsbasert. Studenten forbereder seg til samlingene ved hjelp av emnets nettressurser og anbefalt litteratur. All timeplanfestet undervisning er obligatorisk, men fravær inntil 20% kan tas igjen i samråd med emneansvarlig.
Studentenes samlede arbeidsinnsats er fordelt på ulike læringsaktiviteter. Fra studiets oppstart blir studentene organisert i grupper og gruppen er en viktig arena for studentens læring. Det forventes at studenten viser ansvar for egen personlige og faglige utvikling, noe som innebærer aktiv deltakelse gjennom hele studieforløpet.
Studieprogrammet benytter varierte studentaktive læringsformer med vekt på praktisk veiledning. Studentenes egne veiledningserfaringer vil i stor grad danne grunnlag for en casebasert tilnærming.
Læringsformer og aktiviteter:
- Tilgjengelige digitale læringsressurser
- Klasseromsundervisning/forelesninger
- Selvstudium
- Samarbeidsmøter i grupper
- Skriftlige arbeider – individuelt og/eller i gruppe
- Gruppearbeid og ferdighetstrening. Under samlingene vektlegges ferdighetstrening med veiledning på veiledning og refleksjon. Hjelpemidler til samlæring vil være bruk av lyd-/videoopptak av veiledningssekvenser
- Medstudentrespons, skriftlig og/eller muntlig