Aldring og eldres helse - videreutdanning 2 år (deltid) - Trondheim og Ålesun
Aldring og eldres helse
Aldring og eldres helse
Hvorfor ta en videreutdanning i aldring og eldres helse?
Ved å velge denne videreutdanningen får du kunnskap om både normal aldring, forebygging av sykdom, og helsefremming blant eldre, så vel som inngående kunnskap om geriatriske problemstillinger, demens og alderspsykiatri. I tillegg vil du få gode redskaper til å kartlegge behov på en reflektert måte. Du får ferdigheter til å analysere faglige problemstillinger, se disse fra ulike perspektiv, og til å kunne jobbe systematisk for å løse dem. Du vil lære om hvordan velferdsteknologi og ehelse kan bidra til en bedre hverdag for den enkelte og løse helseutfordringer.
Videreutdanningen i aldring og eldres helse vil gi deg ferdigheter til å arbeide tverrfaglig og i tråd med gjeldende retningslinjer i fagområdet, men også til å bidra til utviklingen av helse- og sosialtjenesten lokalt og nasjonalt. For eksempel gjennom å bistå i forskning og arbeid med utviklingsoppgaver.
Du vil lære om hvordan kvalitetsforbedring og innovasjon kan gjennomføres i helse- og sosialtjenesten og dermed bidra til utvikling av nye tjenester. Det sistnevnte kan være utvikling av nye boformer og velferdsteknologi i helse- og omsorgstjenesten.
Videreutdanningen i aldring og eldres helse kan danne overgang til et videre mastergradsløp etter vilkår fastsatt ved det enkelte studiested.
Studiet egner seg for:
- deg som vil bidra til å utvikle helse- og sosialtjenesten til eldre på ulike nivå og områder i samfunnet
- deg som vil bidra til kvalitetsheving av eksisterende helse- og sosialtjenester til eldre og bidra til utvikling av nye tjenester.
- deg som er interessert i velferdsteknologi, ehelse og innovasjon
- deg som er ny i fagfeltet
- deg som allerede jobber innenfor området og som vil ha faglig påfyll og utvikling av nye systematiske arbeidsmetoder