Hva kan jeg bli?

Ingeniørgeologi - masterstudium 5-årig (sivilingeniør)

Hva kan du bli?

Studenter på ingeniørgeologi ser utover Åkerneset som er et rasfarlig fjellparti. Som sivilingeniør i ingeniørgeologi kan du blant annet jobbe med å sikre områder for skred og ras. Foto: Tyd/NTNU.

Samfunnet trenger sikker infrastruktur, riktig forvaltning av ressurser og beskyttelse mot geofarer. Dette gjør at behovet for kompetanse innen ingeniørgeologi øker.

Sivilingeniører er godt rustet til en karriere i næringsliv, offentlig sektor eller forskning. Du utvikler evnen til å møte teknologiske omskiftninger og å raskt sette deg inn i nye problemstillinger.

En ingeniørgeolog er vanligvis med i alle fasene av et prosjekt - fra planlegging og design til oppfølging og ferdigstillelse. Det kan inkludere kartlegging av tunneltraseer, numerisk modellering for å vurdere stabiliteten i tunneler og skråninger, oppfølging av sikkerhet for arbeiderne og naturmiljøet underveis i prosjekter og avsluttende sikringsarbeid.

En ingeniørgeolog samarbeider ofte med ingeniører og naturvitere fra andre fagområder og kan bli involvert i internasjonale prosjekter. 

Som ingeniørgeolog kan du jobbe med:

  • Vurdering av skredfare og utvikling av sikringstiltak 
  • Tunneler for vannkraft, vei og jernbane
  • Håndtering av grunnvann
  • Utnyttelse av grunnvarme
  • Miljøkartlegging og opprydding av tidligere forurensning
  • Lagerhaller i undergrunnen
  • Publikumhaller i undergrunnen, som tilfluktsrom og sportsarenaer 
  • Bruk av løsmasser som byggeråstoff
  • Numerisk modellering for å undersøke bergets stabilitet
  • Numerisk modellering av grunnvannsbevegelse og forurensingstransport

Kompetansen innenfor innovasjon og entreprenørskap styrker muligheten for etablering av egen virksomhet. 

 

Krysspublisert - Hva med en akademisk karriere?

Hva med en akademisk karriere?

Les mer om vår doktorgradsutdanning

Teknologiporten - krysspublisert


Teknologiporten

Teknologiporten er bedriftskontakten for teknologistudenter ved NTNU.

Teknologiporten arrangerer bedriftspresentasjoner i tillegg til karrieredager, temakvelder, caseløsninger med mer.  Målet med Teknologiporten er å skape interesse og muligheter i næringslivet for teknologistudenter ved NTNU.

Karrieretjenesten og NTNU Bridge (krysspublisert)

Karrieretjenester – hva kan du, hva vil du, hva nå?

NTNU Karriere tilbyr webinarer, kurs, workshops og nettressurser. Bli mer bevisst din kompetanse og hvordan den kan brukes i arbeidslivet. Få større trygghet i utdannings- og karrierevalg, og forbedre dine jobbsøkerferdigheter.


Utdannelse og jobbmuligheter

9000 studenter som ble uteksaminert mellom 2019-2021 har fortalt hvordan det har gått med dem etter studiene på NTNU. Les om NTNUs kandidatundersøkelse.


Praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.


Bruk NTNU Alumni-nettverket

NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt.