Hva kan jeg bli? - Fysikk og matematikk - masterstudium (5-årig)
Hva kan du bli?
Jobbmuligheter
Studiene i fysikk og matematikk gir deg generisk kunnskap, det vil si kompetanse som kan brukes i et bredt spekter av bransjer. Utdanningen er meget ettertraktet i både privat og offentlige virksomheter.
Tidligere studenter fra studieprogrammet kjennetegnes ved at de lett setter seg inn i nye problemområder og at de er spesielt egnet til å løse ikke-tradisjonelle problemstillinger. Disse egenskapene gjør at de tidlig kommer i kontakt med fremtidsrettede problemstillinger.
Stor faglig bredde i tidløse fagfelt som matematikk, fysikk og biofysikk gir stor fleksibilitet i framtidens omskiftelige arbeidsmarked.
Fysikk og matematikk er viktig for blant annet utvikling av
- Kunstig intelligens
- Fornybar energi
- Bærekraftige materialer
- Nanoteknologi
- Medisinsk teknologi
- Informasjonsteknologi
- Klimastudier
Tidligere studenter jobber i følgende områder
- PhD studier og forskning
- Teknologiutvikling
- Ledelse og prosjektering
- Energiutvikling
- Konsulent
- Offentlig forvaltning
- Undervisning
Videre studier
Brenner du for forskning?
Hvis du ønsker dyp kompetanse innenfor et interesseområde, er kanskje en ph.d.-utdanning noe for deg?
Med en sivilingeniørutdannelse innenfor fysikk og matematikk kan du velge blant flere ulike ph.d.-utdanninger ved Fakultet for naturvitenskap.
Disse ph.d.-programmene har til formål å utdanne selvstendige forskere på internasjonalt nivå i samspill med nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer.
Her er noen eksempler på fremragende forskningsmiljø på NTNU:
PoreLab - The Porous Media Laboratory fokuserer på fysikken av porøs medium ved å bruke eksperimentelle, teoretiske og datamodelleringsmetoder.
The Center for Quantum Spintronics (QuSpin) har en visjon om å skape en revolusjon i lav-energi informasjon og kommunikasjonsteknologi i et energi-effektivt samfunn.
Centre for Sustainable and Competitive Metallurgical and Manufacturing Industry (PhysMet) ønsker å bidra med kunnskap og teknologi knyttet til innovative, bærekraftige og prisdyktige matrialer til norsk industri.
Les mer om aktuelle ph.d.-program på NTNU
Kvantefysikk er ett av områdene du kan jobbe med.
Samarbeidsforum
Fakultet for Naturvitenskap har et aktivt samarbeid med norsk industri og offentlig forvaltning. Les mer om Samarbeidsforum, intervjuer med personer i næringslivet og jobbmuligheter.
Karriereveiledning
NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, å være ny student, studie- og eksamensteknikker, bevisstgjøring av kompetanse og jobbmuligheter.
NTNU Bridge kobler NTNU-studenter og arbeidslivet. Her finner du arbeidsgivere som søker studenter til prosjektoppgaver, masteroppgaver, praksisplasser, sommerjobber og del- og heltidsjobber.