Bygg og infrastruktur - masterstudium (5-årig)
Bygg og infrastruktur
Bygg og infrastruktur - masterstudium (sivilingeniør) (5-årig)
Bli sivilingeniør – Bygg bærekraftig
Er du interessert i å forme de miljøene vi bor og jobber i? Som sivilingeniør i bygg og infrastruktur får du en sentral rolle i å utvikle bygninger, veier, jernbane og vannsystemer – alt som trengs for et samfunn i vekst. Her lærer du hvordan vi kan bygge og bevare miljøer som møter utfordringer som klimaendringer, befolkningsvekst og forurensning.
På bygg og infrastruktur lærer du å skape bærekraftige byer, fra gjenbruk av materialer til å designe nullutslippsbygg. Du får også kunnskap om hvordan byggverk kan produsere miljøvennlig energi og bidra til et bedre miljø.
På bygg og infrastruktur lærer du om byggene og infrastrukturen som vi alle bruker daglig. Dette innebærer blant annet å utvikle smarte og miljøvennlige bygg, sørge for rent vann og energi, løse storbyenes trafikkproblemer og å konstruere trygge broer og tunneler.
Du kan velge mellom disse studieretningene:
- Byggeprosess og bygningsteknologi
- Konstruksjon
- Infrastruktur
Som sivilingeniør innen bygg og infrastruktur får du solid kompetanse som er svært ettertraktet. Du blir kvalifisert for en bransje med mange muligheter og spennende utfordringer – perfekt for deg som vil gjøre en forskjell i samfunnet. Arbeidsmarkedet trenger folk med din kunnskap, og du kan være med å løse fremtidens utfordringer!
Studiehverdagen er variert, og består av forelesninger, prosjekter, gruppearbeid, laboratoriearbeid og praktiske øvinger. I tillegg kan du bli kjent med andre studenter gjennom linjeforeningen HM Aarhønen, som skaper et sosialt miljø og sørger for spennende aktiviteter utenom studiene.
Sivilingeniørutdanningen i bygg og infrastruktur er et 5-årig program der du bygger en sterk faglig grunnmur de to første årene med felles fag. Deretter får du muligheten til å velge en studieretning som passer dine interesser, og i det siste året kan du spesialisere deg ytterligere.
Vi anbefaler også at du reiser på utveksling i ett eller to semestre – en unik sjanse til å få internasjonal erfaring og nye perspektiver!
Normalt gjelder følgende opptakskrav: Generell studiekompetanse, Matematikk R1 + R2, Fysikk 1 og karakteren 4 eller bedre fra vgs i Matematikk R2 eller tilsvarende.
Ved opptaket i 2023 var poenggrensen 53,3 i ordinær kvote og 51,3 i førstegangsvitnemålkvoten.
Søknadsfrist 15. april
Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.