Studiets oppbygning

Master in Management of Innovation and Sustainable Business Development

Studiets oppbygning

Master i Management of Innovation and Sustainable Business Management er et toårig program med totalt 120 studiepoeng, der man tar 30 studiepoeng hvert semester. 

Masterprogrammet fokuserer på temaer innen innovasjon, entreprenørskap, bærekraft, ledelse, endringsledelse og prosjektledelse. Studiet undervises i på engelsk. 

Under følger en oversikt over emnene i masterprogrammet:

Figur av studiets oppbygging

  • I det første semesteret vil du bli introdusert for de grunnleggende elementene i programmet gjennom emner i entreprenørskap, ESG, ledelse og endringsledelse. Du vil også ha et introduksjonsemne i forskningsmetode. 
  • I andre semester fordyper man seg videre i innovasjon, bærekraft og forskning. Alle studenter som tar en master ved NTNU må også ta emne Eksperter i Team (EiT). Du kan lese mer om det her: https://www.ntnu.no/eit
  • Tredje semester har du mulighet til å dra på utveksling eller ta fag her i Ålesund. Du kan også velge internship som et valgfag tredje semester. 
  • Fjerde semester skal du skrive masteroppgave tilsvarende 30 studiepoeng. Dette blir din anledning til å vise frem kunnskapen og kompetansen du har tilegnet deg gjennom masterprogrammet.

Første semester

Første semester

I det første semesteret blir du introdusert til kjerne elementene i programmet gjennom fag i entreprenørskap, ESG, ledelse og endringsledelse. Du vil også ha et innføringskurs i forskningsmetoder. 

Emnet gir en innføring i entreprenørskap og dets fremvekst og utvikling som et praktisk- og forskningsfelt. Emnet lar deg utforske konsepter og innhold knyttet til oppstart av bedrifter, og gir deg ferdigheter som kan bli brukt til å starte opp noe eget, eller som en konsulent innen forretningsutvikling. 

Les mer om emnet her: AI521216 Entrepreneurship in Theory and Practice

I dette emnet vil du bli introdusert til sentrale ESG-spørsmål innen næringsliv og finans. Du vil lære om forholdet mellom finans og FNs bærekraftsmål, og hvordan finans samhandler med miljø-, sosiale- og forretningsetiske spørsmål (ESG). I dette emnet vil du også fordype deg i utviklingen av bærekraftig finans, ESG integrering, ESG data og rapportering, og aktivt eierskap. 

Les mer om emnet her: AE512021 ESG in Business and Finance

Alle typer organisasjoner er ofte pålagt å gjennomføre store organisatoriske endringer som krever omstillinger av blant annet strategi, struktur, teknologi og holdninger. Slike endringer er nødvendige for å holde seg konkurransedyktige gjennom globale endringer og teknologiske fremskritt. Det er derfor viktig at man har ledere og ansatte som har kompetanse til å drive disse endringene. Dette emnet vil gi deg en omfattende forståelse av hvordan å håndtere endringer i organisasjoner.

Les mer om emnet her: AL530120 Leadership and Change Management

Dette emnet gir en innføring i forskningsmetoder og design innen kvalitativ forskning. Du vil blant annet lære hvordan man samler inn, analyserer, tolker og kommuniserer kvalitativ data. Emnet vil forberede deg til å gjøre ditt eget selvstendige forskningsprosjekt gjennom masteroppgaven din. 

Les mer om emnet her: AM521971 Qualitative Research Methods

Andre semester

Andre semester

I ditt andre semester vil du bygge på fagene du tok i det første semesteret gjennom å gå dypere inn i innovasjon, bærekraft og forskning.

I dette emnet vil du lære om hvordan organisasjoner kan bruke innovasjon for å utvikle seg og holde seg konkurransedyktig. Du vil studere hvordan organisasjoner kan utvikle og lede innovasjonskapabiliteter og hvordan utviklingen av teknologiske innovasjoner påvirker retningen og utfallet av innovasjoner. 

Les mer om emnet her: AI521112 - Innovation Management and Intellectual Property Rights

Dette emnet utforsker konsepter og rammeverk knyttet til bærekraftig forretningsutvikling og hvordan man tar hensyn til bærekraft i strategiske ledelsesprosesser. Det er fokus på hvordan man kan inkorporere økonomi, miljø og samfunn i organisasjoners mål, strategi, kultur og praksis for å skape langsiktig verdi for bedrifter, interessenter og samfunnet. 

Les mer om emnet her: AM530160 Sustainability Management

I Eksperter i team møtes master- og profesjonsstudenter fra ulike fagområder for å jobbe sammen i tverrfaglige grupper. Sammen skal dere bryne dere på et prosjekt knyttet til reelle samfunnsutfordringer. Samtidig skal du aktivt reflektere over samarbeidet i gruppen.
Gjennom EiT utvikler du samarbeidskompetanse.

Les mer om emnet her: Experts in Teamwork

Dette emnet gir en innføring i kvantitativ forskningsmetode, og fokuserer på grunnleggende konsepter, begreper og metoder for dataanalyse. Emnet forbereder deg på å gjøre design, datainnsamling og analyse av kvantitativ data, og kritisk vurdere bruken av ulike forskningsmetoder. 

Les mer om emnet her: AM521817 Quantitative Research Methods

Tredje semester

Tredje semester

I ditt tredje semester har du mulighet til å reise på utveksling. For deg som blir på campus i tredje semester er det to obligatoriske fag og valgfag på 15 studiepoeng. Dette inkluderer muligheten til å ta internship som valgfag. 

I dette emnet skal du bruke kunnskapen og ferdighetene du har opparbeidet deg gjennom studiene til å gjennomføre et bærekraftig forretningsutviklingsprosjekt. Prosjektet kan gjennomføres i samarbeid med en av våre mange industripartnere, men det er også mulig å jobbe med egne start-up ideer knyttet til bærekraftig forretningsutvikling. 

Les mer om emnet her: AM530210 Sustainable Business Development Project

Prosjektledelse er sentralt i dagens dynamiske og konkurransedyktige landskap. Prosjektledelse gjør det mulig for organisasjoner å takle komplekse utfordringer, tilpasse seg til teknologiske fremskritt og levere resultater i tråd med strategiske mål. Dette kurset fordyper seg i praktisk bruk av prosjektledelse og verktøy man kan bruke gjennom de ulike fasene i et prosjekt. 

Les mer om emnet her: AL511716 Project Management

Fjerde semester

Fjerde semester

I ditt siste semester av masterprogrammet skal du skrive masteroppgaven.

Ditt fjerde og siste semester skal du skrive en masteroppgave. Dette er en mulighet til å vise frem kunnskapen, ferdighetene og kompetansen du har opparbeidet deg gjennom studiene. Masteroppgaven gir deg mulighet til å gjennomføre et selvstendig forskningsprosjekt innenfor et spesifikt tema i ditt fagfelt. Vi oppfordrer våre studenter til å skrive masteroppgaven sin i samarbeid med en av våre mange industripartnere. 

Les mer om emnet her: AM530250 Master Thesis