Hva kan jeg bli? - Regnskap og revisjon - masterstudium
Hva kan jeg bli?
Hva kan du bli?
Med regnskap- og revisjonsutdanning er mulighetene mange. I revisjonsselskapene, men også innen rådgiving, revisjon i offentlig sektor nasjonalt og internasjonalt, kontroll- og tilsynsfunksjoner, og lederstillinger innen økonomistyring, finansfunksjoner og regnskapsfunksjoner vil du være ettertraktet.
Du vil få et godt grunnlag for å bidra til at næringsvirksomhet og offentlig aktivitet planlegges og gjennomføres på en hensiktsmessig måte, i samsvar med aktuelle lover og regler. Du vil få gode forutsetninger for å bidra til forebygging av hvitvasking, skatteunndragelser og annen økonomisk kriminalitet. I revisorutdanningen ved NTNU vil du også få et godt grunnlag for å utnytte avansert teknologi og utføre krevende analyseoppgaver i en stadig mer digitalisert verden.
Fem grunner til å bli revisor
- En sosial jobb med mye ansvar
- En jobb med høy samfunnsverdi
- Revisorer er avgjørende for det grønne skiftet
- Revisorskolen er den perfekte lederskolen
- Gjev tittel og signatur med høy verdi
Les mer på revisorforeningen.no
Studentintervju
Navn
Ole Kristian Reum
Hvilken utdanning har du (studieprogram)?
Masterstudium i regnskap og revisjon (MRR).
Hvilket år ble du uteksaminert fra NTNU?
2022
Hvor jobber du, og hva er dine typiske arbeidsoppgaver?
Jeg jobber som Associate hos PwC avd. Trust Solutions i Trondheim. Arbeider med finansiell revisjon og tilknyttede områder. Er del av revisjonsteam som jobber med alt fra revisjon av børsnoterte foretak til mindre selskaper. For tiden har jeg særskilt ansvar som varetellingskoordinator i Trondheimsområdet, er del av ekspertgruppe for EK-transaksjoner i Region Nord, og er kursholder med faglig opplæring av nyansatte. Daglige oppgaver består hovedsaklig av revisjon fra A til Å, men også kompetanseutvikling.
Hva er det beste ved jobben din?
Det beste med jobben min er å ha muligheten til å utvikle seg faglig, samtidig som man er på jobb. En annen ting jeg setter stor pris på er det sosiale samholdet og aktiviteter som bedriftsfotball, idrettsturneringer, løpegruppe, fjellturer, lønningsquiz, golf mv.
Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?
Det jeg lærte på skolebenken får jeg nytte av hver dag på jobb. En mastergrad i regnskap og revisjon gir en faglig tyngde når man reviderer finansiell informasjon. I praksis kan dette være for eksempel å identifisere og vurdere risiko for feil i planleggingen av revisjonen, vurdere revisjonshandlinger som kan adressere risikoene, ha en forståelse av hvorfor man gjør ulike revisjonshandlinger, og å utvise profesjonell skepsis og profesjonelt skjønn i revisjonen.
Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag:
Mine beste tips til deg som studerer er å bruke mye tid til å fordype seg i ulike emner man lærer om på studiet gjennom å lese blant annet fagartikler, standarder, og å ha faglige diskusjoner med forelesere. MRR-studiet har svært kompetente forelesere som besitter mye kunnskap. Stort sett alt man lærer på MRR-studiet vil være relevant når man går ut i jobb som revisor. Når man begynner som nyansatt innen revisjon kan det være lurt å tidlig tilegne seg mest mulig kunnskap fra de mer erfarne på kontoret. En erfaren revisor besitter ofte mye praksis kunnskap som er bygd opp over tid og etter å ha arbeidet innenfor forskjellige fagområder. For å utøve yrket som revisor kommer det godt med å også ha den praktiske kunnskapen for å supplere det teoretiske grunnlaget man tilegner seg på studiet.
Statsautorisert revisor
Statsautorisert revisor
For å bli statsautorisert revisor må du ha oppnådd mastergrad i regnskap og revisjon, med karakteren C eller bedre i alle eksamener. I tillegg må du ha minst tre års relevant arbeidspraksis. Det er Finanstilsynet som godkjenner søknad om autorisasjon, utfyllende informasjon finnes på Finanstilsynets sider.