Studiemiljø

Lektorutdanning i historie for trinn 8 – 13

Studiemiljø

Å være lektorstudent er spennende, lærerikt, morsomt og sosialt.

Din hverdag som historiestudent

Fra videregående skole er du sannsynligvis vant med klasseromsundervisning og fastlagte timeplaner preget av mange obligatoriske gjøremål. Hverdagen som universitetsstudent er annerledes enn hverdagen på videregående. Du må ta mer ansvar for å strukturere hverdagen og studiene dine utenom fastsatte forelesningstider, men du har også friheten til å tilpasse hverdagen slik at den passer deg best mulig. Samtidig er det å studere en heltidsjobb. Det forventes at du jobber like mye med studiene som i en jobb, altså omkring 40 timer i uken. 

Historiestudiet hører til på NTNU campus Dragvoll i Trondheim og undervisningen foregår både som forelesninger, seminar og gruppeøvinger, og i noen emner er det ekskursjoner. De fleste fag 2 hører også til på Dragvoll, mens de praktisk-pedagogiske fagene undervises på Kalvskinnet. 

Læringsmiljøet  

Du får møte medstudentene dine i mange ulike læringsmiljø. Undervisningen på fagstudiene dine er forelesninger i auditorier, mens du i de praktisk-pedagogiske fagene også vil få klassefølelse gjennom å jobbe i mindre grupper og gjennom seminarundervisning.  

Praksis i skolen  

I lektorutdanningen er praksis en sentral del. Du vil gjennom praksisperiodene lære å formidle kunnskap til elevene og du får øvd deg på hvordan det er å undervise faget i skolen.  

Det sosiale studiemiljøet 

Som student kan du delta på mange ulike sosiale aktiviteter. Studentene arrangerer jevnlig sammenkomster gjennom hele studiet og mange velger å engasjere seg i studentfrivilligheten.  

Linjeforeningen for lektorutdanningene  

Erudio er linjeforeningen for lektorutdanningene på campus Dragvoll. Erudio samler lektorstudenter på tvers av kull og fag. De arrangerer en rekke sosiale og faglige arrangementer, som månedlige quizer, faglige foredrag, ball og tur til Åre, som du kan være med på.

Erudio sørger også for at du som ny lektorstudent får en sosial og hyggelig start på studiet i fadderuka.  

Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 180 000 innbyggere og 33 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
​​​​​​
 Finn en studentaktivitet →


NTNU Kultur

instagram logoFølg studentene på Instagram. Her kan du stille spørsmål om studiet.


 

Foto: Spætt Film/NTNU
Foto: Spætt Film/NTNU

KRYSSPUBLISERT fra ILU: Sammen

Sammen

Vil du gjøre noe for andre, og samtidig deg selv?

SAMMEN er av studenter - for studenter. Vår viktigste oppgave er å skape gode relasjoner og vennskap, og for å få til dette kan det være fint å møtes rundt ulike aktiviteter.

Uansett om du er ny i Trondheim eller kanskje har studert her noen år allerede, så er det normalt å savne noen å dele små og store opplevelser med. En rekke undersøkelser viser at det er mange studenter som lengter etter akkurat det samme - noen å dele studiehverdagen med.

Når vi møtes i SAMMEN bygger vi vennskap med utgangspunkt i aktiviteter. Som medlem hos oss kan du arrangere brettspillkveld, ta med deg en gjeng på escape room, lage kunstskole, strikke, bake, danse, bli med på overnattingstur under åpen himmel og mye, mye mer!


Se alle episodene av Guttastemning nå!

Se alle episodene av Guttastemning nå!