Hva sier tidligere studenter?

Hva sier tidligere studenter?


Sanna Julié Rødsten Jacobsen

Kompetanserådgiver trainee ved Blått kompetansesenterSanna Julié Rødsten Jacobsen. Foto

Både folkehelse, likestillings og mangfoldstematikk benyttes som gode verktøy for å skape veien fra å være student til å bli ansatt

Navn: Sanna Julié Rødsten Jacobsen

Arbeidssted: Blått Kompetansesenter

Utdanning: 

  • Master i Likestilling og mangfold, NTNU
  • Bachelor Livsstilsendring og folkehelse, v/Høyskolen Kristiania

Hva jobber du med?

I min jobb har jeg mange forskjellige oppgaver som omhandler kontakten mellom studenter og næringsliv, arrangementsplanlegging og koordinering, kompetanseheving, likestillingsnettverk, HR-oppgaver, oppgaver innen yrkes og utdanningsvalg for barn og unge, og nyutdannede som skal inn i jobb som Trainee.

Hva er det beste med jobben din?

Først og fremst at jeg får være med på å utvikle fremtidens arbeidsmarked hvor jeg er med å koble studenter opp mot næringsliv. Samtidig får jeg masse ny kunnskap i møte med ulike studentmiljø og folk fra arbeidslivet, også er jeg veldig heldig å ha verdens fineste kollegaer.

Hvordan var veien til denne jobben etter studiene?

Gjennom masteren i likestilling og mangfold fikk jeg mulighet til å ta emnet Humanister i Praksis, hvor jeg så kom inn i Blått Kompetansesenter. HiP hadde som hensikt å få studenter til å se egen kompetanse og oversette den opp mot ulike yrkesretninger.

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Fra tidligere har jeg jobbet mange år i servicebransjen, studert opplevelsesdesign, bachelor i livsstilsendring og folkehelse og tatt en master i Likestilling og mangfold. Det som har vært viktig er å ikke utelukke noe av kompetansen inn mot en jobb, men å tenke kreativt og dra nytte av egen kompetanse. Ved å jobbe i et innovasjonsselskap som Blått Kompetansesenter får jeg eksempelvis brukt kompetansen fra opplevelsesdesign i arrangement og koordineringsarbeid. Jeg får også bruk for kunnskapen fra bachelor og master i arbeidet med å bygge bro mellom studenter og arbeidsliv. Da både folkehelse, likestillings og mangfoldstematikk benyttes som gode verktøy for å skape veien fra å være student til å bli ansatt.

Hadde du verv eller deltidsjobb i studietiden som er relevant for jobben din i dag, eller som bidro til at du fikk jobb etter studiene?

Etter Humanister i praksis fikk jeg deltidsjobb hos Blått Kompetansesenter og gikk rett inn i Trainee stilling når jeg hadde levert master. Etter et år som Trainee går jeg inn i ordinær fulltidsstilling som Kompetanserådgiver. Utover dette ble jeg gjennom min deltidsjobbjobb også med i styringsgruppa for Havfruenettverket som jobber for likestilling av kvinner inn i havnæringen.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag

Snakk med de rundt deg og orienter deg om hvordan de har kommet inn i ulike yrker. Husk at all din kompetanse kan ha stor betydning inn i ulike jobber. Engasjer deg i ting som interesserer deg, og meld på HiP hvis du ønsker å få muligheten til utvikle din egen kompetanseforståelse. Ved spørsmål om Trainee stillinger så gå gjerne inn og sjekk Trainee Trøndelag!


Ada Klubben 

Diversity, Inclusion & Belonging Advisor i ISS Facility Services ASAda Klubben. Foto

Den utvidede mangfoldsforståelsen og de ulike perspektivene jeg har fått gjennom masterstudiet er grunnleggende for hvilke valg jeg tar på hvilke tiltak vi skal iverksette for å fremme mangfold og inkludering på arbeidsplassen

Arbeidssted: ISS Facility Services AS

Navn: Ada Klubben 

Utdanning: 

  • Master i Likestilling og mangfold, NTNU
  • Bachelor of Business med spesialisering i Human Resource Management fra Queensland University of Technology i Brisbane, Australia

Hva jobber du med?

I min rolle som Diversity, Inclusion & Belonging (DIB) Advisor jobber jeg med å implementere en global strategi for mangfold, inkludering og tilhørighet i ISS Norge.

Hva er det beste med jobben din?

Det beste er vel muligheten til å gjøre en forskjell. Jeg ser at arbeidet jeg gjør bevisstgjør og øker kompetansen til medarbeiderne i bedriften, og som gjør at vi sakte, men sikkert endrer vaner og fordommer til å bli en mer inkluderende arbeidsplass.

Hvordan var veien til denne jobben etter studiene?

Jeg begynte å søke jobb tidlig da jeg ønsket å lande en fulltidsjobb før masterinnspurten. Etter å ha søkt på en god del stillinger, og vært i ganske mange intervju, landet jeg til slutt drømmejobben. På det tidspunktet var jeg så heldig at jeg kunne velge mellom et par tilbud!

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Jeg bruker kompetansen fra masterstudiet i det daglige arbeidet hos ISS. Den utvidede mangfoldsforståelsen og de ulike perspektivene jeg har fått gjennom masterstudiet er grunnleggende for hvilke valg jeg tar på hvilke tiltak vi skal iverksette for å fremme mangfold og inkludering på arbeidsplassen i ISS. Samtidig har jeg en konkret oppgave om å følge opp arbeidet med arbeidsgivers aktivitets- og redegjørelsesplikt, som jeg skrev masteroppgave om.

Hadde du verv eller deltidsjobb i studietiden som er relevant for jobben din i dag, eller som bidro til at du fikk jobb etter studiene

Ja, jeg var veldig aktiv med verv og deltidsjobber gjennom hele studietiden både i Australia og i Norge. På masterstudiet var jeg blant annet med som studentrepresentant i NTNU sitt utvalg for likestilling og mangfold hvor jeg fikk være med på å utforme NTNU sin utviklingsplan for hvordan NTNU skulle arbeide med likestilling og mangfold de kommende årene. I tillegg jobbet jeg som HR-medarbeider i Lindbak hvor jeg også fikk mulighet til å bevisstgjøre å sette retning for mangfoldsarbeidet deres.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag

Mitt beste tips er å skrive en bidragsorientert CV. Tilpass CV og søknad til jobben du søker på, det er veldig lett å gjennomskue om du bruker en standard søknadstekst - dette tar tid, men er verdt det! Ellers vil jeg råde til å bruke sider som LinkedIn og NTNU karriere, det er fine måter å komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere. Personlig ville jeg begynt å søke tidlig, men jeg vet om flere medstudenter som søkte etter innlevering av master som også fint landet en jobb.


Angelee Gillberg

Prosjektansvarlig/sosionom ved St.Olavs hospitalAngelee Gillberg. Foto

Jeg opplever at likestilling og mangfold som fagfelt gir deg en spesielt god analytisk kompetanse hvor du lærer å studere flere forskjellige temaer fra ulike ståsted og vinkler på samme tid

Navn: Angelee Gillberg

Arbeidssted: St.Olavs hospital

Utdanning: 

  • Master i Likestilling og mangfold, NTNU
  • Bachelor i sosialt arbeid ved NTNU

Hva jobber du med?

Jeg jobber som prosjektansvarlig og sosionom ved Senter for fostermedisin. Prosjektet jeg jobber med utreder hva som skal til for å sikre en trygg og helhetlig oppfølgning til kvinner og par som får påvist utviklingsavvik hos fosteret i svangerskapet. Jeg har også jobbet med å kartlegge og utrede et nytt tilbud som har kommet fra politisk hold. I tillegg jobber jeg som sosionom ved klinikken opp mot den samme pasientgruppen.

Hva er det beste med jobben din?

Det beste med prosjektarbeidet er at jeg har fått stor frihet til å utvikle prosjektet og ta selvstendige valg underveis. Fostermedisin er et spennende felt som er i kontinuerlig endring med flere interessante og komplekse problemstillinger. Jeg har fått utfordret meg selv og samarbeidet med masse dyktige folk fra andre fagfelt enn meg selv. Som sosionom er det beste å få lov til å komme tett på mennesker som på ulike måter står i en vanskelig livssituasjon. Alt i alt er det ekstremt givende å ha en jobb hvor jeg føler at jeg kan gjøre en forskjell!

Hvordan var veien til denne jobben etter studiene?

Når jeg skrev masteroppgave begynte jeg å se etter relevante jobber og så denne utlysningen. Jeg visste at jeg ville jobbe med noen form for prosjekt og syntes dette virket kjempespennende, så jeg satset alt og fikk jobben! Jeg hadde veldig flaks, dette var den første jobben jeg søkte på og jeg begynte bare noen dager etter innleveringen av masteroppgaven.

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Den generelle kompetansen som kommer av å skrive en masteroppgave er veldig relevant for prosjektarbeid. I prosjektet har jeg utviklet problemstillinger, laget spørreskjemaer, gjennomført intervjuer og analysert og presentert materiale. Dette er viktig kompetanse som du får uavhengig av hvilken master du tar. Jeg opplever at likestilling og mangfold som fagfelt gir deg en spesielt god analytisk kompetanse hvor du lærer å studere flere forskjellige temaer fra ulike ståsted og vinkler på samme tid. Dette har kommet godt med i verdiladede og etisk krevende spørsmål i min nåværende jobb. Fra studiet i likestilling og mangfold har jeg fått et blikk som gjort meg oppmerksom på dynamikker knyttet til inkludering og ekskludering som er viktig for å bidra til et bedre tilbud for gravide kvinner. Denne kompetansen tenker jeg er relevant for enhver arbeidsplass.

Hadde du verv eller deltidsjobb i studietiden som er relevant for jobben din i dag, eller som bidro til at du fikk jobb etter studiene?

I studietiden på masteren jobbet jeg som læringsassistent, noe som gav god trening i muntlig presentasjon, som også er en del av mine arbeidsoppgaver i dag. Gjennom bacheloren jobbede jeg som frivillig familiekontakt og i barnehage. Erfaring fra verv og deltidsjobb er en stor fordel når du skal søke jobb.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag

Ha tillit til at kompetansen du har ervervet fra studiet er viktig! Det kan være verdt å bruke litt tid på sette ord på hvordan denne kompetansen vil være relevant for akkurat den jobben du søker på. Gjør en reell innsats innfør de jobbene du faktisk er interessert i, fremfor å søke halvhjertet på mest mulig.


Karoline Jasmin Elgazi-Lillegård

Programrådgiver i NAVKaroline Jasmin Elgazi-Lillegård. Foto

Vi lever jo i en verden med masse mangfold, og jeg merker spesielt i flyktning- og innvandrertjenesten er bakgrunnene til både ansatte og de vi hjelper forskjellig! Så det å ha forståelse for disse forskjellene har jeg stor bruk for.

Navn: Karoline Jasmin Elgazi-Lillegård

Arbeidssted: NAV Kristiansund

Utdanning: 

  • Master i Likestilling og mangfold, NTNU
  • Bachelor i Sosialantropologi ved UiT

Hva jobber du med?

Jeg jobber i flyktning- og innvandrertjenesten! Der jobber jeg med å bosette og integrere flyktninger og innvandrere som kommer til Kristiansund.

Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben min må være kontakten man får med de menneskene man jobber for å hjelpe. En stor del av jobben vår er å bli kjent med de innvandrerne eller flyktningene man får tildelt til sin liste og hva som kan hjelpe dem best. Dette fører også til at jobbdagene blir SYKT varierte, utfordrende og artige.

Hvordan var veien til denne jobben etter studiene?

Jeg søkte 30 jobber rundt om i landet, fikk masse avslag. Noe som kan være tungt til tider, men trikset er nok bare å søke! Jeg er heldig og kunne søke overalt etter drømmejobben, og fikk den i Kristiansund :)
Tror nok det at jeg er veldig interessert i mennesker og at jeg alltid har visst at jeg vil hjelpe andre på en eller annen måte har hjulpet på å få jobben.

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Noe man får med i ryggsekken når man har gått både sosialantropologi og likestilling og mangfold er evnen til å virkelig prøve å sette seg i andres sko. Hva som kan være utfordrende, hva som kan være vanskelig. Og hva andre kan sette pris på. Vi lever jo i en verden med masse mangfold, og jeg merker spesielt i flyktning- og innvandrertjenesten er bakgrunnene til både ansatte og de vi hjelper forskjellig! Så det å ha forståelse for disse forskjellene har jeg stor bruk for. I tillegg lærer man seg både å være selvstendig og å jobbe i team når man studerer, noe som jeg virkelig får bruk for i jobben min. Det er virkelig en varierende arbeidsdag hvor man kan skrive sosialsøknader en dag til å dra på visninger en annen dag. Og som kollegaene mine sier så lærer man noe nytt nesten hver dag, så man må rådføre seg og snakke med andre kollegaer :)

Hadde du verv eller deltidsjobb i studietiden som er relevant for jobben din i dag, eller som bidro til at du fikk jobb etter studiene?

Jeg har både hatt verv og deltidsjobber! Alle har på en eller annen måte bidratt til å gjøre meg mer fleksibel og god på å jobbe i team, i tillegg til å bli god på å jobbe tverrfaglig. Men den jeg tror jeg har påvirket jobben mest er min siste deltidsjobb som miljøterapeut.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag

Søk på drømmejobben! Også søk igjen! Finn det DU har lyst til å gjøre og gå for det. Og om du får avslag så søk flere jobber. Jeg vet det er utrolig vanskelig når man står i det, men jeg fikk også masse avslag og mista håpet litt før jeg fikk en jobb som jeg virkelig hadde lyst på


Ida Rekve

Rådgiver i NAVIda Rekve. Foto

Ha tro på deg selv og egen kompetanse

Navn: Ida Rekve

Arbeidssted: NAV Falkenborg

Utdanning: 

  • Master i Likestilling og mangfold, NTNU
  • Bachelor i samfunnvitenskapelige fag

Hva jobber du med?

Jeg jobber som rådgiver/veileder ved avdeling for sykefraværsoppfølging. Her jobber jeg med oppfølging av langtidssykemeldte og mennesker som mottar arbeidsavklaringspenger, samt at jeg er avdelingens fagressurs på tiltak og virkemidler for arbeidssøkere med innvandrerbakgrunn. Akkurat nå holder jeg også på med å koordinere en workshop om "inkluderende språk", som vil ha fokus på kjønn og mangfold og hvordan vi som NAV veiledere kan ordlegge oss for å være inkluderende og åpne i møte med mennesker med ulik kjønnsidentitet.

Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg får jobbe med noe jeg synes er spennende og viktig, for en arbeidsgiver som tror på meg og tilbyr meg muligheter for å utvikle min kompetanse ved at jeg får tid og rom til å drive på med sideprosjekter som engasjerer meg. Det er også veldig hyggelige kolleger og mye artig sosialt som skjer utenfor arbeidsplassen.

Hvordan var veien til denne jobben etter studiene?

Jeg startet i fulltidsjobb før jeg fullførte studiene mine. Jeg søkte aktivt jobb siste semester av mastergraden min, og fikk tilbud om et vikariat ved et lite NAV kontor utenfor Trondheim. Tanken min var å kombinere dette med fullføring av masteroppgaven, men så ble jeg alvorlig syk. Jeg bestemte meg for å ta en pause fra studiene og kun fokusere på jobb en periode. Etter en stund fikk jeg meg et vikariat ved NAV Falkenborg og så en fast stilling der. Etterhvert tok jeg også fatt på studiene igjen, og jeg kombinerte det da med jobben min.

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Jeg bruker mye av det jeg har lært fra studiene i jobben min. Jobben min en kombinasjon av samarbeid og selvstendig jobbing. Gjennom både bachelorgrad og mastergrad lærte jeg meg å anvende mine kunnskaper og ferdigheter i dialog og samarbeid med andre, noe som er viktig i min nåværende jobb hvor jeg jobber på tvers av ulike fagdisipliner og med ulike samarbeidspartnere. Jeg jobber også mye selvstendig, noe jeg fikk mye erfaring med under masteroppgaveskrivingen.

Hadde du verv eller deltidsjobb i studietiden som er relevant for jobben din i dag, eller som bidro til at du fikk jobb etter studiene?

Ja, jeg har hatt flere verv gjennom studietiden. Jeg var aktiv i Trondheim Røde Kors og fikk gjennom det et engasjement som delegat for Norges Røde Kors i Lesotho, Sør-Afrika. Etter det satt jeg et år som landsrådsmedlem for Røde Kors Ungdom. Ved siden av dette så jobbet jeg deltid på sykehjem og i butikk under studietiden. Erfaringen fra Røde Kors har gitt meg prosjektledererfaring og kompetanse på ulike fagfelt som er relevant for min nåværende jobb.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag

Ha tro på deg selv og egen kompetanse, og tenk større en bare bykjernen. I starten må du kanskje pendle litt. Jeg viste tidlig at jeg ville jobbe i NAV og søkte mange jobber ved by-kontorene i Trondheim, men med over 150 søkere per stilling ble det vanskelig å komme gjennom nåløyet. Da jeg så en utlysning ved NAV Bjugn viste jeg ingenting om stedet annet enn at det gikk hurtigbåt dit Fra Trondheim. Jeg søkte og fikk jobben. Her møtte jeg en helt utrolig gjeng som tok imot meg med åpne armer og jeg fikk opparbeidet jeg meg erfaring og kompetanse som gjorde at jeg bare noen måneder senere kom gjennom nåløyet og fikk jobb ved et av by-kontorene i Trondheim.


Liv Quist Christensen

Prosjektkoordinator i HelseplattformenLiv Quist Christensen. Foto

Likestilling og mangfold er relevant i absolutt alle jobber

Navn: Liv Quist Christensen

Arbeidssted: Helseplattformen

Utdanning: 

  • Master i Likestilling og mangfold, NTNU
  • Bachelor i Musikkvitenskap ved NTNU

Hva jobber du med?

Mine hovedoppgaver er å planlegge og koordinere aktiviteter og utvikle materiell som har til formål å forberede helsepersonell best mulig før overgangen til nytt journalsystem.

Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben er mine gode kolleger og at jeg får samarbeide tett med mennesker fra andre fagfelt enn jeg selv. Jeg blir utfordret hver dag og får se ting fra nye perspektiver. Det er utrolig givende å få jobbe sammen med dedikerte folk med et så stort og viktig prosjekt som kommer til å ha stor betydning for både helsepersonell, pasienter og pårørende i fremtidens helsevesen.

Hvordan var veien til denne jobben etter studiene?

Jeg søkte flere jobber i de siste par måneder før innlevering av masteroppgaven. Først søkte jeg utelukkende musikkrelaterte jobber men med en nedstengt kultursektor ble jeg etterhvert mer og mer innstilt på å prøve noe jeg ikke hadde gjort før. Dette var en av to jobber jeg ble kalt inn til intervju til og jeg startet jobben i Helseplattformen i august 2021.

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Likestilling og mangfold er relevant i absolutt alle jobber. Selv om jeg spesialiserte meg innenfor musikken i både min bachelor- og masteroppgave, har de mange timene som ble brukt på å diskutere og studere teorier om makt og diskriminering gjort meg godt rustet til arbeidslivet. Gjennom mastergradsstudiet fikk jeg dessuten erfaring med å jobbe med et prosjekt og sette mål for meg selv også når en pandemi kom litt i veien for planene. Det å finne på nye løsninger hvis plan A ikke går at gjennomføre har jeg tatt med meg inn i jobben som prosjektkoordinator.


Hadde du verv eller deltidsjobb i studietiden som er relevant for jobben din i dag, eller som bidro til at du fikk jobb etter studiene?

Jeg jobbet som læringsassistent, konsertarrangør, og på forskjellige festivaler mens jeg tok mastergraden min. Det var til tider utfordrende å sjonglere både jobb, studier og fritidsaktiviteter, men også avgjørende for at jeg sitter i den jobben jeg gjør i dag.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag

Søk på jobber som du synes høres interessante ut! Det kan være vanskelig selv å vurdere hvilke jobber man er kvalifisert for og noen ganger lønner det seg satse litt selvom man mangler erfaring på noen av punktene som står i jobbutlysningen. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ende opp i et av Norges største IT-prosjekter.