Hva kan jeg bli? - Likestilling og mangfold - masterstudium
Hva kan du bli?
Å ha kompetanse til å forstå samfunnsmessige endringer knyttet til kjønn, seksualitet, etnisitet og rase er svært nyttig, og en rekke arbeidsplasser etterspør i dag nettopp denne typen kunnskap.
Fordi studiet kombinerer kunnskaper om kultur og kjønn med kunnskaper om andre sosiokulturelle kategorier og samfunnsmessig endring, finnes det jobbmuligheter i både privat og offentlig sektor for den som er interessert i det fleretniske samfunnet og inkluderende arbeidsliv, eller livsvilkår og rettigheter koblet til seksualitet og reproduksjon/reproduksjonsteknologi. Offentlige og private arbeidsgivere pålegges gjennom Likestillingsloven å jobbe aktivt og planmessig for å fremme likestilling, både som arbeidsgivere og tjenesteytere. Frivillige organisasjoner og offentlig forvaltning arbeider med spørsmål knyttet til minoritet – majoritet. Instituttets kandidater vil også kunne bidra når det gjelder organisasjon, ledelse og strategisk utvikling i offentlig og privat virksomhet. I tillegg er det i økende grad behov for kandidater som har tilegnet seg kunnskap om tverrfaglighet så vel som ferdighet i å arbeide tverrfaglig.
Les mer om kompetanse, jobb og karriere
Lurer du på hvorfor kunnskap om likestilling og mangfold er viktig?
Sanna, som du også kan lese mer om i et av studentintervjuene under, er prosjektleder for Havfruenettverket. Hør hva hun sier i to podkaster som er med på å forklare hvorfor denne typen kompetanse er viktig.
Mangfold: Veien til suksess i næringslivet
Diskriminering har ingen plass i et moderne arbeidsliv, heia verdibasert ledelse!
Møt tidligere studenter

Sanna er kompetanserådgiver trainee ved Blått kompetansesenter

Even er grunnlegger av Bror Mental Helse og jobber i Varde Kompetanse

Ada er rådgiver i likestillingssenteret KUN

Angelee er prosjektansvarlig/sosionom ved St.Olavs hospital

Karoline er programrådgiver i NAV

Ida er rådgiver i NAV
