Master i industriell innovasjon og digital sikkerhet
Master i ledelse av innovasjon og digital sikkerhet
Vil du være med å drive fremtidens digitale transformasjoner – og sikre deg en spennende karriere?
Med en master i ledelse av innovasjon og digital sikkerhet får du tverrfaglig kompetanse til å forstå og bidra til sikre og bærekraftige innovasjonsprosesser. Du vil utvikle dyp innsikt i hvordan ny teknologi påvirker organisasjoner, og bli en verdifull sparringspartner for både næringslivet og offentlig sektor.
Studiet kombinerer ledelse, innovasjon og de digitale aspektene ved innovasjonsprosesser og passer for deg med bakgrunn innen økonomi, logistikk, informatikk, teknologi eller ledelse. Det gir deg en unik tverrfaglig kompetanse som er høyt etterspurt. Gjennom praktiske caser og eksempler fra de mest innovative miljøene i Norge, vil du jobbe med reelle utfordringer og bidra til utvikling i spennende sektorer. Etter fullført grad vil du ha den kunnskapen som trengs for å støtte nødvendige endringsprosesser på tvers av bransjer.
Studieprogrammet er et samarbeid mellom Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse (IØT-G) og Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi (IIK) ved NTNU.
Våre studenter er ettertraktet på arbeidsmarkedet og flere får jobb kort tid etter de er ferdige med studiet innenfor mange bransjer.
En unik fagkombinasjon innen ledelse, innovasjon og digital sikkerhet gir studentene viktig kompetanse for bærekraftige og sikre innovasjonsprosesser.
Studentene får en unik kompetanse i innovasjons- organisasjons- og ledelsesfag sett opp mot digitalisering og digital transformasjon som bringer med seg utfordringer innen informasjons- og cybersikkerhet. Videre er perspektiver på bærekraft og sirkulær økonomi et grunnlag som studiet bygger på. Formålet er å sette MIIDS studenten i stand til å navigere organisasjoner strategisk gjennom et krevende digitalt landskap for å sikre motstandsdyktighet og bærekraft i organisasjoners møter med dagens og morgendagens utfordringsbilde.
Mastergraden gir deg jobbmuligheter som ledere, rådgivere, konsulenter, prosjektledere og andre roller knyttet til:
- sikker digital transformasjon, digitalisering og organisasjonsutvikling
- organisasjonsmessige aspekter ved informasjons- og cybersikkerhet
- bærekraftige innovasjonsprosesser
- digitale og sirkulære forretningsmodeller/verdikjeder
Studiet er en dybdemaster som kvalifiserer til PhD utdanning.
Studiet skal kvalifisere til en PhD utdanning ved respektive fakulteter, IE og ØK, eller annen relevant institusjon.
Studentintervju
Navn: Line Gulbrandsen Pålsrud
Arbeidssted: Landsbyen Næringshage
Utdanning: Bachelor i Økonomi og ledelse (NTNU Gjøvik), samt Master i industriell innovasjon og digital sikkerhet
Uteksaminert: Våren 2024
Hvilken bedrift jobber du i og hva driver bedriften med?
Jeg jobber i Landsbyen Næringshage og har stillingen: Bedriftsrådgiver innovasjon, vekst og utvikling. Bedriften jobber med et fremtidsrettet blikk hvor vi bistår næringslivet med bærekraftig vekst og utvikling. Vi er tett på eksisterende og nye bedrifter, og sørger for tidsaktuelle kurs og nettverk.
Kan du gi en kort beskrivelse av stillingen din?
Jeg er ansatt som bedriftsrådgiver i Landsbyen Næringshage, som mottar midler fra Siva for å bidra til arbeidsplasser, verdiskaping og levedyktige lokalsamfunn. Jeg er i tillegg innleid prosjektleder i Vestre Toten kommune for et 3-årig utviklingsprosjekt for regionen med fokus på Arbeidskraft med riktig kompetanse
Hvordan fant du jobben?
Landsbyen Næringshages innleide rekrutteringsbyrå fant meg på LinkedIn og tok kontakt med meg.
Hva har MIIDS-graden betydd for deg i arbeidslivet så langt?
Jeg har vært ansatt i Landsbyen Næringshage i to måneder. Trening i kritisk vurderinger og bruk av tidligere forskning i prosjekter for å skape gode prosjektrammer har hatt betydning frem til nå.
Navn: Embla Jenssen
Arbeidssted: KPMG
Utdanning: Bachelor i offentlig administrasjon og ledelse med fordypning i forvaltningsinformatikk (UiO). Nå går jeg Master i Industriell Innovasjon og Digital Sikkerhet.
Uteksamineres: Vår 2023
Hvilken bedrift jobber du i og hva driver bedriften med?
Jeg starter i KPMG høsten 2023. KPMG er et kompetansehus som tilbyr tjenester innen blant annet rådgivning, revisjon og forretningsjus.
Kan du gi en kort beskrivelse av stillingen din?
Jeg skal jobbe i avdelingen Cyber and Security, en av tjenesteområdene i KPMG Advisory. Der arbeider man med cyber og sikkerhet fra ulike innfallsvinkler, for eksempel gjennomføring av risiko- og sårbarhetsanalyser, rådgivning i behandling av personopplysninger og sikkerhet i alle faser av digital transformasjon.
Hvordan fant du jobben?
Jeg var veldig aktiv på LinkedIn i perioden jeg søkte på jobber, og fant stillingsutlysningen der. Jeg hadde snakket med KPMG på karrieredag fra før og fått et veldig godt inntrykk, så sendte raskt inn søknad!
Hva har MIIDS-graden betydd for deg i arbeidslivet så langt?
Den har betydd ganske mye! Gjennom MIIDS har jeg funnet ut av hva jeg har lyst til å drive med, og sånn sett har studiet pekt ut en retning i arbeidslivet for meg.
Jeg ville nok heller ikke fått jobben uten MIIDS, da jeg tror tverrfaglighet er en stor styrke i et kompetansehus som KPMG. For meg ble det i hvert fall tydelig under jobbintervju at jeg har noe å bidra med basert på kunnskapen jeg har fått gjennom studiet.
Arbeidssted: Renovasjonsselskapet GLØR IKS
Navn: Sverre Sørbye Larsen
Bakgrunn: Bachelor i Økonomi og Administrasjon fra Universitetet i Agder (2018), MIIDS 2021-2023
Uteksamineres: Våren 2023
Hvilken bedrift jobber du i og hva driver bedriften med?
Jeg jobber i renovasjonsselskapet GLØR. Vi er drøyt 70 ansatte, og er den lokale partneren i avfallsspørsmål i Lillehammer-regionen. Vi håndterer både det kommunale avfallet fra innbyggerene våre, i tillegg til næringsavfall fra bedriftsmarkedet. Vi jobber for at avfall skal ha høyest mulig verdi, og at ressurser ikke går til spille. Vi jobber med sirkulær økonomi i praksis!
Kan du gi en kort beskrivelse av stillingen din?
Stillingen min er en prosjektlederstilling innenfor sirkulær økonomi, bærekraft og innovasjon. Stillingen er plassert direkte under daglig leder i selskapet. Jeg begynte i stillingen i slutten av november 2022, altså har jeg skrevet masteroppgaven ved siden av jobb. Det første halve året har jeg jobbet med klimaregnskap, søkt klimasatsmidler, og jeg har vært med i utvikling av ny strategi i selskapet med bærekraft som ledestjerne. I tillegg har jeg ansvar for flere prosjekter som går og har gått nå på våren.
Hva har MIIDS-graden betydd for deg i arbeidslivet så langt?
Den har betydd veldig mye for meg! Jeg gikk inn i studiet med en tanke om at jeg ville jobbe med teknologi, og forståelsen jeg har fått for samspillet mellom digitalisering, bærekraft og virksomhetsstyring har gitt meg veldig mye. Studiet har gitt en tverrfaglighet jeg mener er svært verdifull i arbeidsmarkedet.
Ville du fått jobben hvis du ikke hadde gått MIIDS?
Nei, det hadde jeg ikke!
Studentene på Master i ledelse av innovasjon og digital sikkerhet er en sammensveiset gjeng med god kontakt på tvers av klassene, både faglig og sosialt. Klassene arrangerer pizza- og skrivekveld, 17.mai frokoster, julebord, hyttetur og mer. MIIDS-studentene holder sammen på karrieredager, arrangementer på studenthuset eller faglige arrangementer og opplever at de får til å skape et trygt og sosialt miljø sammen.
RIK er linjeforeningen som de første kulls MIIDS studenter forholder seg til.
Studiet går over 4 semestre hvor siste semester er dedikert til skriving av masteroppgaven. De første tre semestrene er delt inn i fire hoveddeler:
- Ledelse, styring og organisering
- Økonomi, reguleringer og bærekraft
- Informasjonssikkerhet
- Generelle emner
Masteroppgaven skal omfatte tema fra de tre første hoveddelene i studiet, gjerne med tverrgående problemstillinger fra aktuelle virksomheter.
Søknadsfrist er 15. april. Du søker om opptak via NTNUs søknadsweb.
Vi tar årlig opp 30 studenter.
Opptak til Master i ledelse av innovasjon og digital sikkerhet forutsetter at du har en bachelorgrad innen følgende fagområder:
- Organisasjon/innovasjon/teknologi og ledelse
- Økonomi og administrasjon
- Logistikk/logistikkledelse
- Cybersikkerhet/informasjonssikkerhet
- Informatikk/programmering/digital forretningsutvikling
Lurer du på om din bakgrunn kvalifiserer deg til studiet, ta gjerne kontakt med oss.
Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.