Masteroppgave i finansiell økonomi
Masteroppgaven
Masteroppgaven
Masteroppgaven er avslutningen på en toårig eller femårig mastergrad. På samfunnsøkonomi og finans er masteroppgaven på 30 studiepoeng. Du velger selv tema for oppgaven din, og skriver den under veiledning. Instituttet arrangerer masteroppgaveseminar i høstsemesteret å hjelpe deg i gang med oppgaven - som vanligvis skrives i vårsemesteret. Masteroppgaven skal som hovedregel skrives i par. Oppgaven er et likeverdig samarbeid, der begge studenter står som ansvarlig for hele oppgaven
Du kan søke opp masteroppgaver i samfunnsøkonomi og finansiell økonomi i NTNU Open som håndteres av Universitetsbiblioteket.
1. Retningslinjer
Begynn med å lese gjennom retningslinjene for masteroppgaveskriving ved ISØ (oppdatert 11.12.2023)
2. Velg tema
Instituttet arrangerer masteroppgaveseminar i begynnelsen av hvert høstsemester. Hensikten er å gi deg den informasjonen som kreves for at du skal kunne arbeide effektivt med masteroppgaven i våresemesteret. Forberedelsene begynner med at du finner tema for din oppgave (instituttets forskningsområder). Tips om tema og hvem ved instituttet som jobber med hva presenteres også på masteroppgaveseminaret.
3. Veileder
Du (alene eller med en medstudent) sender prioritert liste over ønskede problemstillinger til kontakt@econ.ntnu.no. Det er en del forslag i presentasjonen fra masteroppgave-seminaret, men det er også mulig å foreslå egne forskningsskisser.
Dere som studenter konkurrerer om forslagene (blant annet basert på karakterer), og instituttet tildeler veileder.
Etter at du har fått oppnevnt veileder er det ditt ansvar å etablere kontakt med veilederen du har fått tildelt. Det er vanlig å ha et første møte før jul, der man diskuterer hvordan du skal komme i gang med oppgaven og avklarer hvordan dere skal samarbeide videre. Herfra holder du jevnlig kontakt med veileder frem til levering av masteroppgaven. I retningslinjene for masteroppgave kan du lese om hva du og veileder skal bidra med for at du skal kunne fullføre oppgaven på normert tid.
Helsefaglig tema?
Skriver du innen et helsefaglig tema er det mulig du må melde inn prosjektet ditt til REK. Dersom formålet med ditt forskningsprosjekt er å «skaffe til veie ny kunnskap om helse og sykdom», skal du sende søknad til Regional forskningsetisk komite (REK).
4. Innlevering
Instituttet har fire innleveringsfrister: 1. juni, 1. september, 1. desember og 1. mars. Oppgaven leveres elektronisk gjennom Inspera. Det er viktig at du til enhver tid holder oss oppdatert på forventet innleveringsdato, slik at vi kan sørge for at du er korrekt oppmeldt og har tilgang til Inspera.
Sensur skjer normalt i løpet av en måned etter innleveringsfristene. Du vil få beskjed om tidspunkt for muntlig eksamen på e-post.
Tips:
- Bridge NTNU formidler oppgaver som skrives i samarbeid med aktører utenfor NTNU.
Bridge kan også yte reisestøtte hvis du skriver masteroppgaver i samarbeid med en regional aktør. - ESOPs prize for best master thesis on gender issues
- NFIs beste pris for masteroppgave (finans)