Studiemiljø

Filosofi og etikk - masterstudium

Studiemiljø

Studenter på seminar. Foto.
Foto: Elin Iversen/NTNU

Undervisningen består av forelesninger, seminar og gruppeøvinger. Instituttet tilbyr undervisningskrefter med egen forskning som basis. Våre masterstudenter jobber sammen i grupper, i plenumsdiskusjoner og individuelt, og får dermed god mulighet til å trene argumentasjon og analytisk tenkning. Gjennom engasjerte faglærere og stipendiater søker vi å skape en god dialog der studentene er en del av fagmiljøet.

Linjeforeningen for filosofi er Apeiron. Den arrangerer både faglige og sosiale sammenkomster.

Instituttet holder til i en egen bygning sammen med religionsvitenskap, der studentene har egne masterlesesalsplasser i tilknytning til instituttbiblioteket. Samlokaliseringen gir studentene tett kontakt med de ansatte. Instituttets linjeforeninger har eget kontor i bygningen, noe som bidrar til et godt faglig-sosialt miljø.

Som student på filosofi og etikk vil du også ha mulighet til å delta på Forum for feministisk filosofi, Vitenskapsteoretisk forum og instituttseminar hvor faglig ansatte ved Institutt for filosofi og religionsvitenskap presenterer hva de forsker på. Du kan også bidra til det studentdrevne tidsskriftet BEGREP. 

Masterstudenter i filosofi og etikk kan også jobbe som læringsassistenter på examen philosophicum - dette er lønnet arbeid som er faglig relevant. 


NTNU Kultur

NTNU Kultur

instagram logoFølg studentene ved HF på Instagram. Her kan du stille spørsmål om studiet.