Studiets oppbygning

Farmasi - masterstudium

Studiets oppbygning

Master i farmasi er et fulltidsstudium over to år som avsluttes med en masteroppgave på 52,5 studiepoeng. Praksis er en viktig del av utdanningen.

Første studieår består av obligatoriske emner som farmasøytisk innovasjon og kjemi og legemiddeltilvirkning. I løpet av det første studieåret skal du ut i praksis og får innføring i forskningsmetode, som danner grunnlaget for eget forskningsarbeid i masteroppgaven.

I andre studieår, tar du emnet vitenskapsfilosofi, forskningsetikk og kritisk kunnskapsinnhenting og skriver masteroppgave.

Masteroppgave

Masteroppgaven er et selvstendig, avgrenset forskningsprosjekt der du forsøker å løse en vitenskapelig problemstilling. Du får oppnevnt en veileder med kompetanse innenfor fagfeltet.

Hvert år legger vi ut en masteroppgavekatalog der studentene kan velge mellom oppgaver innen basal farmakologi, nanomedisin, legemiddelkjemi, klinisk farmasi, samfunnsfarmasi, farmakoepidemiologi og andre fagområder. De fleste oppgavene gjennomføres i forskningsmiljø ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, men det tilbys også oppgaver i samarbeid med Sykehusapoteket, St. Olavs hospital, SINTEF eller andre eksterne institusjoner.

Praksisstudier

I emnet Farmasøytisk praksis og klinisk farmasi [FARM3008] skal du gjennomføre to måneders obligatorisk praksis ved et av sykehusapotekene i Helse Midt-Norge. Her får du anledning til å studere og delta i utførelsen av ulike farmasøytiske tjenester under veiledning av en erfaren farmasøyt. Dersom du blir tildelt praksisplass utenfor Trondheim vil du få et stipend på inntil kr. 1250 pr uke/5000 pr måned for å dekke leie av bolig på praksisstedet. Du får også dekket én reise tur/retur mellom studiested og praksissted etter rimeligste reisemåte.

For å kunne gjennomføre de obligatoriske praksisperiodene på et sykehusapotek må du ha gyldig norsk ID-kort, norsk pass eller pass fra hjemlandet. Uten gjennomført obligatorisk praksisperiode oppfylles ikke kravene til å kunne oppnå mastergraden.

Utenlandsopphold

Har du lyst til å ta deler av studiet som utvekslingsstudent? Vi har etablert utvekslingsavtaler som lar deg gjennomføre masteroppgaven ved et universitet i utlandet. Ta kontakt med studieveileder så tidlig som mulig hvis du synes det høres interessant ut.

Studieplan detaljer

Her kan du ta en kikk på obligatoriske og valgbare emner fordelt på år og semester.

Gå til studieplan