Om grunnskolelærer 1.–7. trinn med realfag – grunnskolelærerutdanning 1.–7. trinn med realfag – 4-årig – Trondheim
Grunnskolelærer 1.–7. trinn med realfag
Grunnskolelærer 1.–7. trinn med realfag
Realfag er for deg som tør, vil og får det til. Du gir barn og unge mestring og selvtillit i matematikk og interesse for naturen og naturfaget.
Det er like stort behov for faglig sterke lærere i første klasse i grunnskolen, som i første klasse på videregående. Som grunnskolelærer for 1.–7. trinn med vekt på realfag, bidrar du til å gi barna en grunnleggende realfagsforståelse og har avgjørende betydning for barns senere tallforståelse. Du bruker arbeidsdagene til å gjøre realfagene spennende og levende for barna, og behersker et bredt spekter av metoder som gjør elevene lydhøre.
Naturfaget
Naturfaget består av to emner som er skolerettet og vektlegger både faglig og fagdidaktisk kunnskap. Emnene bygger på fagene biologi, fysikk, geofag og kjemi i tillegg til teknologi og design og gir en god faglig bakgrunn for naturfagundervisning både for de minste elevene og i arbeid med mer faglig utfordrende stoff på 5. – 7. trinn.
Bli med på å dissekere høner, dra på ekskursjoner på fjell og i fjære, skog og mark, lage objektsamling, gjøre kjemiforsøk, bli god på klima og miljø, lage løsninger og gjøre enkle beregninger i kjemi og fysikk, lære om bruk av teknologi, design og entreprenørskap.
"Limet" i lærerutdanningen
Pedagogikk og elevkunnskap er et sentralt emne i lærerutdanningen. Dette er det samlede faget for utøvelsen av lærerrollen, og kalles derfor "limet" i lærerutdanningen. Emnet har et spesielt ansvar for å integrere teori og praksis. Pedagogikk og elevkunnskap har et omfang på 60 studiepoeng og går over de tre første årene.
Praksis
Praksis i grunnskolen er en stor del av utdanningen. Praksisen skjer ved ulike grunnskoler, og du har også muligheter for praksisopphold i utlandet.