Erasmus+ – grunnskolelærerutdanning 1.–7. trinn med realfag – 4-årig – Trondheim
Grunnskolelærer 5.–10. trinn med norsk
Grunnskolelærer 5.–10. trinn med norsk
Reis på utveksling gjennom Erasmus+ og få spennende erfaringer og unik kompetanse!
Erasmus+ er EUs utvekslings- og samarbeidsprogram innen høyere utdanning. Gjennom NTNU Institutt for lærerutdanning (ILU) sin deltagelse i Erasmus+ kan du søke om studieopphold ved våre samarbeidspartnere i Europa. Studieopplegget blir tilpasset studiet eller graden du holder på med ved ILU.
Du kan være på Erasmus+ studieopphold mellom tre og tolv måneder per grad du avlegger ved ILU. Du får Erasmus-stipend for månedene du er utvekslingsstudent. Oppholdet godkjennes på forhånd og blir en del av din norske grad, så du taper verken tid eller studiepoeng.
Programmet gir et stipend (ca. € 350 pr. mnd.) i tillegg til utenlands finansieringen fra Lånekassen. De som reiser til et ikke-engelskspråklig land (i minimum ett semester) kan få et språkstipend for å gå på språkkurs i vertslandet. Ved å søke om et studieopphold i utlandet gjennom ILU slipper du tidkrevende og dyre søknadsprosedyrer, og du beholder utdanningsstøtten fra Lånekassen. Gjennom Erasmus- programmet betaler du heller ikke skolepenger til vertsinstitusjonen.
Krav om regler for å få Erasmus-stipend:
- Du må være heltidsstudent ved ILU.
- Du må enten være norsk statsborger, statsborger fra et europeisk land som deltar i ERASMUS, eller ha permanent oppholdstillatelse i Norge.
- Du må ha tatt og bestått alle eksamen(er)og praksis tilsvarende minst ett års studier før avreise.
- Studieoppholdet må vare minst 1 semester.
- Studieoppholdet må være faglig godkjent både av ILU og den høgskolen/universitetet du reiser til. ILU gir endelig godkjenning til å reise.
- Du har etter endt studieopphold krav på karakterutskrift eller annen dokumentasjon fra det utenlandske lærestedet, og får deretter godkjent studiene som en del av din utdanning ved ILU.
- Du er pliktig til å levere inn elektronisk rapport og signert bekreftelse fra vertsinstitusjonen på utvekslingsoppholdets lengde etter at du er ferdig med studiene i utlandet.
Fordeler for deg som reiser som Erasmus-student:
- Du slipper tidkrevende og kostbare søknadsprosedyrer i utlandet
- Du slipper studieavgift i utlandet
- Du får samme rettigheter som vertslandets egne studenter
- Du får ERASMUS-stipend i tillegg til utenlands finansieringen fra Lånekassen
- Vertsinstitusjonene tilbyr ofte egne språkkurs og velkomstprogrammer for ERASMUS studenter.
- Du får hjelp til å finne et sted å bo og komme i gang med studiene.
Søknadsfrist
Søknadsfrist
- Erasmus opphold i høstsemesteret: 1. mars
- Erasmus opphold i vårsemesteret: 1. oktober