Utenlandsopphold - ergoterapeut - bachelorprogram - 3-årig - Trondheim
Ergoterapi
Ergoterapi
Vi oppfordrer deg som student til å ta et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet.
Et utvekslingsopphold er både spennende og utfordrende på mange måter. Du får mulighet til å bli kjent med et annet land og får innsyn i dette landets språk og kultur. Du får nye perspektiver og kanskje mulighet til å studere emner eller spesialisere deg på områder som kanskje ikke finnes ved NTNU. Samtidig viser du at du er selvstendig og tør å gjøre noe nytt, noe som ikke er dumt å ha på CV-en.
Arbeidsmarkedet blir stadig mer internasjonalt og mange arbeidsgivere verdsetter søkere med internasjonal erfaring.
Det er viktig at du starter planleggingen i god tid, senest i høstsemesteret året før du ønsker å reise.
Hvor kan du reise?
Som ergoterapeutstudent hos oss har du mulighet til å ta deler av studiet i utlandet i 3 studieår, oftest i 6. termin. Bachelorprogrammet i ergoterapi har avtaler med læresteder og institusjoner som du kan reise på utveksling til. Det er ergoterapeututdanninger i Sverige, Finland, Danmark, Island, Estland, Latvia og Litauen. I tillegg har vi avtale med ergoterapeututdanning i Portugal og i Scotland. I Nepal samarbeider vi med foreldreorganisasjoner som driver dagsentra for personer med psykisk utviklingshemming.
Her er en liste over læresteder eller institusjoner som vi har samarbeidsavtaler med:
Nordiske land:
- Stockholm: Karolinska Institutet
- Helsinki: Arcada, Nylands svenska yrkeshögskola
- Helsinki: Metropolia
- Næstved: Absalon Professionshøjskolen
- Aalborg: University College of Northern Denmark
- Island: University of Akureyri
Baltiske land:
Scotland:
Portugal:
Nepal:
- Organisasjoner som drifter foreldredrevne dagsentre
- Dhulikhel Hospital- Kathmandu University Hospital
Hoveddelen av praksisperioden i Nepal, foregår ved forskjellige dagsenter i Kathmandu. Vi har en samarbeidsavtale som sikrer tilrettelegging, veiledning og kontakt under oppholdet. I tillegg til praksis ved dagsentra, har vi i samarbeid med Dhulikhel Hospital. Noen studenter vil være 1 – 2 uker på en såkalt «outreach», som er små klinikker som sykehuset har etablert på landsbygda. Her er helsepersonell til stede i perioder.
Det er mulig å ta deler av studiet i utlandet utenom avtaler. Dette er en mer tidkrevende prosess enn om utvekslingen skjer til utdanninger vi har etablerte avtaler med.
Når kan/bør du reise?
Som ergoterapeutstudent i Trondheim har du mulighet til å ta deler av studioet i utlandet i 3.studieår, oftest i 6. termin.
KRYSSPUBLISERT – Fellestekst om utenlandsopphold under studieprogram
Hvorfor studere i utlandet?
Ønsker du å ta en utdanning i Norge – og drømmer du om å studere i utlandet? Visste du at det er mulig å få til begge deler?
Som student på NTNU har du gode muligheter til å ta et studieopphold utenlands, noe som har mange fordeler. Du blir kjent med et nytt land og får innsyn i dette landets språk og kultur. Du får nye perspektiver, anledning til å studere emner eller spesialisere deg på områder som kanskje ikke finnes i Norge eller hvor andre universiteter har større kompetanse. Samtidig viser du at du er selvstendig, tar initiativ og er åpen for nye impulser, noe som ikke er dumt å ha på CV-en.
Du bør starte planleggingen i god tid, senest i løpet av høstsemestret året før du ønsker å reise.
Til hvilket land, og til hvilken institusjon?
Her er mulighetene mange. NTNU har avtaler med over 500 universiteter i mer enn 100 land og i alle verdensdeler. Før du bestemmer deg bør du tenke over hvilket undervisningsspråk du ønsker i utlandet, og om det er noen bestemte land eller områder i verden du ønsker å dra til.
Ta kontakt med studieveileder for å få mer informasjon om hvilke muligheter du har.
Erfaring fra andre studenter
Det er nyttig å høre litt om hva andre utvekslingsstudenter har erfart på sine reiser.
Veiledning og hjelp
Studieveileder på ditt studieprogram kan gi deg råd om forhåndsgodkjenning og emnevalg, og om tidligere godkjente utvekslingsopphold for din utdanning.
Informasjon om den praktiske delen av planleggingen som søknadsprosedyrer, frister og stipend, kan du lese mer om på temasiden om utenlandsstudier på Innsida.
Finansiering
Lånekassen tilbyr lån, stipend og reisestøtte. I tillegg finnes det mange andre finansieringsmuligheter. Utvekslingsoppholdet blir en del av graden du tar ved NTNU og du trenger ikke forlenge studietiden.
Hvis du studerer i et land der undervisningen foregår på et annet språk enn engelsk, kan du få støtte til språkkurs fra Lånekassen.
Klar til å søke utvekslingsopphold?