Studiemiljø - Bachelor i barnevern (barnevernspedagog)
Studiemiljø
Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 210 000 innbyggere og over 37 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
Fasiliteter på campus
Bachelor i barnevern holder til i Helgasetr på Campus Øya. Der vil du studere sentralt i Trondheim i nærhet til flere ulike fagmiljø.
Du vil også finne Studentsamskipnadens (Sit) idretts- og serveringstilbud i samme bygg.
Bilde: Hovedinngang Helgasetr. Backe/Link Arkitektur
Din hverdag som barnevernspedagogstudent
Mange synes at hverdagen på bachelorprogrammet i barnevern er morsommere enn på videregående skole takket være en svært variert timeplan, også sammenlignet med andre studieprogram.
Læringsaktiviteter
Studiehverdagen din vil være strukturert rundt forelesninger, praksis, ferdighetstrening, gruppearbeid og egenstudier. I tillegg har barnevernspedagogutdanningen aktivitetsfag som gjennomgående læringsaktivitet i studiet.
Du blir delt inn i grupper sammen med andre studenter der dere jobber med ferdighetstrening, som vil si at du øver på å bli en god barnevernspedagog. Dere drar også på besøk hos blant annet institusjoner, kommuner og barnevernstjenesten.
I barnevernsutdanningen er du også ute i felt- og praksisstudier. I tillegg gjennomfører du et prosjektarbeid som du gjør sammen med andre i en gruppe. Gruppearbeidet kan dere gjennomføre i Norge eller i utlandet hos organisasjoner som NTNU har avtaler med.
Obligatoriske aktiviteter og eksamen
Du må gjøre obligatoriske aktiviteter individuelt eller i grupper som vurderes som godkjent/ikke godkjent.
Formen på eksamen varierer og kan være skriftlig eller muntlig; individuelt eller i grupper, skoleeksamen eller hjemmeeksamen.
Studentdemokrati
Studentene velger instituttillitsvalgte som representerer studentenes stemme i instituttstyret. Det er også mulig å engasjere seg som studieprogramtillitsvalgt, som møter studieprogramrådet to til tre ganger per semester. I tillegg har hvert emne en referansegruppe bestående av studenter som evaluerer emnet underveis, og når emnet er ferdig.
Studentforeninger
Linjeforeningen til bachelor i barnevern heter Linjeforeningen Baris, som gir deg som student mulighet til å være med på mange ulike aktiviteter. Noe av det Baris har arrangert:
- Tur til Åre
- Månedlig quiz
- Eksamensfest
- Grøtdag på campus
- Kakesalg på campus
- Akedag på Lian
- Akedag for mentorbarn (Nattergalen gir studentene mulighet til å være mentor for barn med minoritetsbakgrunn. De møtes én gang i uka fra oktober til mai.)
Hva sier studentene?
Jeg er interessert i å ha en jobb som betyr noe - hvor hver dag er unik!
Navn: Natalie Liljevold Hauge
Studieretning: Barnevernspedagog
Vær deg selv, og utfordre deg selv på det sosiale. Jo tidligere du tør å bli kjent med andre, jo tidligere merker du hvor fine de rundt deg er.
Valgte NTNU fordi det er aktivitetsfag og ikke bare forelesninger
Navn: Marius Paasche
Studieprogram: Bachelor i barnevern
Jeg ville egentlig bort fra byen, men jeg ble både på grunn av studentbyomdømmet og studieprogrambeskrivelsen.
Vil jobbe med utsatte barn og unge
Navn: Natalia Anna Golofit
Studieprogram: Bachelor i barnevern
Jeg stiller krav til NTNU og de stiller krav til meg som fremtidig barnevernspedagog, og på den måten kan jeg utvikle meg.
Valgte Trondheim på grunn av det sosiale
Navn: Hannah Beate Nilsen
Studieprogram: Bachelor i barnevern
Jeg synes forelesningene og pensum er veldig spennende, så det er ikke en byrde å lese.
Visste lenge at jeg ville studere barnevern
Navn: Elise Alette Tkaczyk
Studieprogram: Bachelor i barnevern
Jeg trives veldig i studenttilværelsen. Det er mye å gjøre, variasjon og masse bra folk.
Studenttillitsvalgte
Studentene velger hvert år tre instituttillitsvalgte (ITV) som deltar i alle organ som arbeider med studietilbud og læringsmiljø.
Se alle episodene av Guttastemning nå!