Masterstudiet i matvitenskap, teknologi og bærekraft gir deg verdifull kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse innen matteknologi og bærekraftig matproduksjon. Du vil kunne delta og ha en viktig rolle innen nasjonal og internasjonal forskning og utvikling av matindustri.
Studiet omhandler matteknologi og bærekraftig matproduksjon av sjømat og landbruksbaserte produkter. Du får et bredt og dypt teknologifokus på sjømat, siden sjømatnæringen har størst vekstpotensiale og kan bli svært viktig for Norge i årene som kommer. Dette er et heltidsstudium over to år.
Dette er noe av det du lærer:
● Nasjonale og globale rammebetingelser for matindustrien
● Råstoffkunnskap, foredlings- og lagringsmetoder
● Utnyttelse av restråstoff og bruk av mikroorganismer i produksjon av mat
● Produksjonseffektivitet, produktutvikling og innovasjon
● Metodikk innen statistikk, sensoriske analyser og risikostyring
● Mikrobiologisk og molekylærbiologisk matvitenskap
studyprogramme-info-portlet
Læringsutbytte
En student som har fullført programmet, forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Kandidaten
har omfattende kunnskaper om ressurser, teknologi og rammebetingelser fra hele verdikjeden knyttet til trygg matproduksjon, og om hvordan bioøkonomiske prosesser og bærekraft kan implementeres
har omfattende kunnskap om innovasjons- og produktivitetsløsninger i matindustrien
har avansert kunnskap om utnyttelse av restråstoff og bruk av mikroorganismer og alger i produksjon av næringsmidler og ingredienser
har inngående kunnskap om mat- og prosessteknologisk vitenskap, teori og forskningsmetodikk
kan anvende ressurs- og teknologikunnskap for å bidra til økt produksjonseffektivitet som gir nye bærekraftige løsninger og økt verdiskaping som ivaretar mattryggheten
kan analysere og diskutere faglige problemstillinger innen hele verdikjeden for mat gjennom tverrfaglig kunnskap
har spesialisert innsikt og fordypning i utvalgte deler av verdikjeden innen matproduksjon, gjennom forskning i og erfaringen fra masteroppgaven
Ferdigheter
Kandidaten
kan analysere og kritisk anvende forskjellige informasjonskilder relatert til verdikjeden og formulere og kommunisere faglige argumenter i en felles begrepsforståelse
kan analysere publisert forskningsmateriale og metode, og diskutere problemstillinger og tolke resultater på en selvstendig måte
kan gjennomføre et selvstendig, men veiledet, FoU-prosjekt innen matvitenskap, teknologi og bærekraft i tråd med regelverk og fastsatte metoder
Generell kompetanse
Kandidaten
kan anvende sine kunnskaper og ferdigheter om matproduksjon i et helhetsperspektiv som bidrar til trygge matprodukter produsert på en effektiv og bærekraftig måte
kan analysere og begrunne vitenskapelige problemstillinger relevant for matkjeden og utvise etiske og kritiske holdninger i arbeidet
kan formidle omfattende selvstendig arbeid og beherske fagområdets uttrykksformer innen matproduksjon
kan reflektere over og kommunisere resultater fra prosjektarbeid til fageksperter, næringsliv og samfunnet generelt
kan anvende innovative metoder i utviklingsarbeid og bidra inn i innovasjonsprosesser