6 grunner til å studere materialteknologi
6 grunner til å studere materialteknologi
6 grunner til å studere materialteknologi
-
Materialteknologi er et tverrfaglig studium som gir både praktisk og teoretisk kompetanse
I studiet av materialer og materialers sammensetning og egenskaper, får du lære om både fysikk, matematikk, biologi og kjemi på en måte som tydeliggjør sammenhengen mellom disiplinene. Materialteknologi er en bred og variert fagretning, som gir deg kompetanse til å bidra innen både industri og forskning.
Noen sentrale temaer de kommende årene vil være biomaterialer, nano-materialer, innovativ teknologi, responsive materialer, kompositter, produksjon og lagring av energi, og grønne og bærekraftige materialer.
-
Studenter får tidlig tilgang til laboratorier
Allerede i første semester får du tilgang til våre laboratorier. Med små klasser får alle studentene godt med tid til å teste ut moderne analyseverktøy som elektronmikroskop og røntgendiffraksjon, og annet forskningsutstyr.
Du får også muligheten til å jobbe i NanoLab - et av NTNUs mest avanserte laboratorier. Dette gir mange nyttige erfaringer og større forståelse av fagområdet materialteknologi.
-
Studerer du materialteknologi har du mange spennende jobbmuligheter
Evnen til å fremstille nye materialer og forbedre eksisterende materialer er nøkkelen til mange vitenskapelige og tekniske fremskritt, innen både industri og forskning.
Materialteknologi er et forholdsvis lite studium, med ca. 30 studenter per år. Etterspørselen etter materialteknologer er stor, og det samme er mulighetene for å få en god jobb etter studiene. Mens noen havner i multinasjonale industriselskaper, havner andre i mindre oppstartsselskaper, som utvikler produkter verden ikke har sett maken til.
-
Materialteknologi gir kompetanse og ferdigheter som passer for en rekke ulike stillinger
Teknologibaserte selskaper i et internasjonalt marked kjemper om den beste kompetansen. Den tverrfaglige tilnærmingen materialteknologi er tuftet på, gir deg både vitenskapelig og teknisk kompetanse, og mer generell kompetanse som prosjekt- og bedriftsledelse.
Som ferdig utdannet materialteknolog kan du gå ut i jobber som for eksempel rådgiver, forsker, konsulent eller forretningsutvikler.
-
Materialteknologi har sterke tradisjoner innen forskning, og er samtidig tett knyttet til industrien
Denne kombinasjonen betyr at du får undervisning av dyktige forelesere med engasjement for både forskning og industri, i emner som i størst mulig grad har praktisk relevans.
I det avsluttende prosjektåret samarbeider du med et eller flere selskaper om masteroppgaven din, som baserer seg på reelle problemstillinger.
Sterke forskningstradisjoner på instituttet gjør at det også er mulig for studenter med gode resultater å få forskerstipend.
-
Materialteknologi gir gode muligheter for en internasjonal karriere
Materialvitenskap og ingeniørfag er viktig kompetanse for selskaper over hele verden. I kampen om å produsere sterkere, billigere, lettere, bærekraftige og mer funksjonelle produkter, er utvikling og optimalisering av materialer selve nøkkelen.
Dette betyr at nyutdannede på området kan jobbe eller forske i de fleste land i verden, noe mange av våre studenter har fått muligheten til.