Emne - Masteroppgave i matvitenskap, teknologi og bærekraft - TMMT5003
TMMT5003 - Masteroppgave i matvitenskap, teknologi og bærekraft
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Masteroppgave med justerende muntlig
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Masteroppgave med justerende muntlig | 100/100 | ALLE |
Faglig innhold
Masteroppgaven er et vitenskapelig forskningsprosjekt innenfor utvalgte del(er) av matkjeden, fra råvare til forbruker. Oppgaven kan utføres i samarbeid med næringsliv, forvaltning (eks. Mattilsynet) eller relevante universitet og forskningsinstitusjoner. Oppgaven gir studenten(e) faglig fordypning i relevante tema fra hele verdikjeden, praktisk forskererfaring og innføring i generell forskningsmetodikk. Problemstilling, metoder og resultater skal presenteres etter gitte retningslinjer.
Læringsutbytte
Kunnskap Studentene skal:
- Ha spesialisert innsikt i utvalgte deler av verdikjeden innen matproduksjon
- Ha inngående kunnskap om vitenskapelig litteratur og metoder relatert til problemstillingen i oppgaven
Ferdigheter Studentene skal:
- Kunne bearbeide, analysere og konkludere data fra et eksperiment eller en undersøkelse - Kunne formidle forskningsresultater i vitenskapelig form
Generell kompetanse Studentene skal:
- Kunne relatere arbeidet sitt til en bærekraftig utvikling i matsektoren
- Kunne formulere en problemstilling, planlegge og gjennomføre ev. utforme en undersøkelse, innenfor gitte tids- og ressursrammer samt i tråd med gjeldende forskningsetiske normer.
Læringsformer og aktiviteter
Innlevering av prosjektbeskrivelse, presentasjon av planer for det selvstendige arbeidet med individuell/gruppe veiledning. Masteroppgaven skrives alene eller sammen med en medstudent (det vil si maks 2 studenter). Omfanget av oppgaven reguleres med basis i individuelt arbeid eller gruppearbeid. Alle studenter som utfører en masteroppgave ved Fakultet for naturvitenskap skal inngå en avtale om veiledning. Dette gjøres via elektronisk skjema i Sharepoint. Normal kontakttid med veileder/ne for denne masteroppgaven er 35-40 timer. Kontakttid utover dette avhenger av valgt veiledningsmetodikk og veileders skjønn, og er et tilbud til studenten. Det forventes at studenten arbeider selvstendig utover dette veiledningstilbudet.
Obligatoriske aktiviteter
- Prosjektbeskrivelse, presentasjon
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Matvitenskap, teknologi og bærekraft (FTMAMAT)
Forkunnskapskrav
Tilgang til emnet forutsetter studierett ved Master i matvitenskap, teknologi og bærekraft, NTNU, Trondheim.
Kursmateriell
Etter avtale med veileder
Ingen
Versjon: A
Studiepoeng:
45.0 SP
Studienivå: Høyere grads nivå
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2024
Termin nr.: 2
Undervises: VÅR 2025
Undervisningsspråk: Engelsk, Norsk
Sted: Trondheim
- Bioteknologi/Havbruk
- Bioteknologi/Molekylærgenetikk
- Mat og helse
- Næringsmiddelfag
- Teknologiske fag
- Anita Nordeng Jakobsen
- Eirin Marie Skjøndal Bar
- Eva Falch
- Ida-Johanne Jensen
- Jørgen Lerfall
- Kari Helgetun Langfoss
- Kirill Mukhatov
- Lene Waldenstrøm
- Sunniva Hoel
- Turid Rustad
- Åse Strand
Ansvarlig enhet
Institutt for bioteknologi og matvitenskap
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Masteroppgave med justerende muntlig
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Vår ORD Masteroppgave med justerende muntlig 100/100 ALLE INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"