Emne - Praksisstudier - TMAT201P
TMAT201P - Praksisstudier
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Praksisstudier
Karakter: Bestått/ Ikke bestått
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Praksisstudier | 100/100 | 5 måneder | ALLE |
Faglig innhold
HMS-kurs som omfatter generell HMS, yrkesetikk, førstehjelp, ergonomi og rengjøringsmetoder og -midler i Matindustrien. Allsidige arbeidsoppgaver innenfor praksisbedriftens ulike arbeidsområder som produksjonsarbeid, tilsyn, analysearbeid, kvalitetskontroll, forbedringsarbeid og deltagelse i forskningsprosjekt.
Læringsutbytte
Det forventes at kandidaten kan
Kunnskap -
- Gjøre rede for hvordan matproduksjon, matfaglig tilsyn, analysemetoder, kvalitetssikring, forbedringsarbeid, forskning og produktutvikling skjer i praksis
- Kjenne til hvordan bedriften jobber med å oppnå bærekraftig produskjon og hvordan de setter sine mål vedrørende bærekraft.
- Kjenne til hvordan tjeneste- og vareflyt fungerer for å nå bedriftens mål
- Relatere generell HMS-teori mot HMS-arbeidet i en bedrift
Ferdigheter
- Trekke sammenligninger mellom relevant teori og det praktiske arbeidet i en produksjonsbedrift, en forskningsinstitusjon, et analyselaboratorium eller et mattilsyn
- Gi en forenklet oversikt over bedriftens dokumentasjon og rutiner innen HMS-området og relatere dette til lover og forskrifter
- Følge bedriftens retningslinjer for bærekraftig produksjon og oppnåelse av bærekraftsmål.
Generell kompetanse
- Vise respekt for bedriftskulturen samt bedriftens og ansattes rammer, utfordringer og forutsetninger
Læringsformer og aktiviteter
Kurs i HMS som forberedelse til praksis. Deltagelse innenfor praksisbedriftens daglige aktivitet. Innleveringsoppgaver og rapportskriving. Veiledning fra bedrift og Institutt for bioteknologi og matvitenskap.
Arbeidstimer for ulike læringsaktiviteter
Arbeidstid i praksisbedrift 37,5 - 40 t/uken i 5 måneder gir ca. 750 - 800 timer
Plenumsinformasjon i forkant av praksis 1 - 2 timer
Obligatorisk aktivitet: HMS-kurs i forkant av praksis 4*4t= 16 timer
Obligatorisk aktivitet: Innleveringer med hovedrapport opp til 70 timer
Tid brukt til innleveringer vil avhenge av bedrift. Noen får arbeide med innleveringer i arbeidstida.
Totalt fra 770 - 900 timer
Obligatoriske aktiviteter
- HMS-kurs (høst)
- Praksisbevis fra bedrift
- Fem arbeidskrav/rapporter
Mer om vurdering
Det vil i veiledningen bli angitt 5 obligatoriske arbeidskrav for å kunne fullføre og bestå emnet.
Alle arbeidskrav må være godkjent for å bestå emnet.
HMS kurs - obligatorisk oppmøte alle dager - 4 dager totalt.
Individuell skriftlig evaluering i etterkant av praksis - må leveres etter anvisning fra emneansvarlig.
Godkjenning ifølge praksisreglement krever i tillegg til obligatoriske aktiviteter: - praksisbevis fra praksisbedriften skal foreligge - fraværet skal være dokumentert gjennom egenmeldinger, avtale eller legeattest, men må ikke overskride 15 arbeidsdager - praksisperioden er gjennomført i henhold til gjeldende arbeidsreglement ved praksisbedriften.
Praksis er regulert av Instituttets Praksisreglement. Signert reglement av student, bedrift og faglig ansvarlig for praksis ved NTNU gjelder som en kontrakt for praksisperioden.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Matvitenskap, teknologi og bærekraft (MTMAT)
Anbefalte forkunnskaper
Ingen
Forkunnskapskrav
Studierettskrav. Emnet har studierettskrav, og er forbeholdt studenter registrert i andre studieår (45 studiepoeng fra 1.studieår) ved Bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft, NTNU, Trondheim.
Kursmateriell
Veiledning til rapportering fra praksisstudier siste utgave. Pensumbøker fra utdanningens tre første semester
Ingen
Versjon: A
Studiepoeng:
30.0 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2025
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Næringsmiddelfag
- Anita Nordeng Jakobsen
- Anna Georgieva Gancheva Lødeng
- Anne Kathrine Müller Streitlien
- Ashkan Madadlou
- Eirin Marie Skjøndal Bar
- Eva Falch
- Gunn Merethe Bjørge Thomassen
- Ida-Johanne Jensen
- Jørgen Lerfall
- Kari Helgetun Langfoss
- Kirill Mukhatov
- Lene Waldenstrøm
- Lisbeth Mehli
- Marte Berg Wahlgren
- Martin Haider
- Sunniva Hoel
- Tarjei Haugbro
- Åse Strand
Ansvarlig enhet
Institutt for bioteknologi og matvitenskap
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Praksisstudier
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Høst ORD Praksisstudier 100/100 ALLE
-
Rom Bygning Antall kandidater - Vår ORD Praksisstudier 100/100 ALLE
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"