course-details-portlet

TBBY2000 - Bacheloroppgave

Om emnet

Nytt fra studieåret 2024/2025

Faglig innhold

Gjennom en selvvalgt fordypningsoppgave i å bygge nytt på tradisjonsfaglig grunnlag utvikler du din utøving innen tømring, stavkonstruksjoner eller snekring. I tillegg til å dokumentere egen faglig utvikling, dokumenterer du prosessen med å finne og velge ut kildemateriale. Videre dokumenterer du uttesting av ulike metoder for å bygge nytt i tradisjonell kontekst.

Basert på praktiske eksempler på mulige oppgaver utvikles prosjektbeskrivelser gruppevis før du velger din problemstilling. Problemstillingen utforskes i individuelt eller i felles prosjekt.

Erfaringene fra den systematiske og planmessige gjennomføringen av den praktiske oppgaven danner grunnlag for refleksjoner om videre utvikling av tradisjonelt bygghandverk. Refleksjonene presenteres i oppgaven etter akademiske krav og presenteres for diskusjon med fagmiljøet (studenter, forelesere, veiledere og sensorer).

Læringsutbytte

Kunnskap:

Kandidaten kjenner til metoder for tradisjonsanalyse

Ferdigheter:

  • Kandidaten kan formulere relevante problemstillinger innen tradisjonelt bygghandverk
  • Kandidaten kan utvikle egne praktiske handverksferdigheter
  • Kandidaten kan søke og kritisk anvende kildemateriale
  • Kandidaten kan dokumentere objekter og prosesser og gjøre valg etter akademiske retningslinjer

Generell kompetanse:

  • Kandidaten kan på egnet formidlingsmåte presentere og diskutere eget utviklingsarbeid og sette arbeidet i en tradisjonsfaglig kontekst.
  • Kandidaten kan vurdere kvaliteten på egen og andres kunnskapsproduksjon og kan nyttiggjøre seg disse resultatene i yrkesutøvelsen.

Læringsformer og aktiviteter

Bacheloroppgaven utføres primært som gruppearbeid (inntil 3 studenter i en gruppe) men kan utføres som individuelt arbeid etter avtale.

Dersom inntil 3 studenter har selvstendige prosjekter som er nært beslektet med hverandre kan disse danne en arbeidsgruppe med likevel selvstendige innleveringer.

Alle arbeidsformer skal være med veiledning. Presentasjoner av status i eget prosjekt og refleksjoner på eget og andres arbeid

Mer om vurdering

Den totale vurdering av den samlede karakteren vektes slik:

Vurdering av:

  • praktisk undersøkelse 50 %. (Handverksfaglig nivå.)
  • oppgave 30 % (Dokumentasjon av praktisk undersøkelse og/eller utøvelse)
  • praktisk/muntlig eksamen. Presentasjon av undersøkelse og oppgave 20 %

Emnet avsluttes med en praktisk undersøkelse som dokumenteres i en oppgave. Oppgaven presenteres som praktisk/muntlig eksamen for et publikum.

Stryk av praktisk undersøkelse fører til gjentak av emnet neste gang det undervises.

Ved gyldig fravær fra avhandling må avhandling leveres til ny frist etter avtale med emneansvarlig. Ved stryk på avhandling må revidert avhandling og praktisk/muntlig eksamen tas på nytt til ny frist etter avtale med emneansvarlig.

Ved stryk eller gyldig fravær fra praktisk/muntlig eksamen må denne tas på nytt til ny frist etter avtale med emneansvarlig.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Tradisjonelt bygghandverk (FTTRADBYGG)

Forkunnskapskrav

For å påbegynne bacheloroppgave må studenten være registrert som student i 6. semester av studieprogrammet tradisjonelt bygghandverk og ha bestått minst 60 studiepoeng i sin (individuelle) studieplan. Unntak fra dette kan behandles etter søknad.

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra Til
TBBY4003 22.5 HØST 2024
Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  22.5 SP
Studienivå: Tredjeårsemner, nivå III

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  VÅR 2025

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Byggekunst, historie og teknologi

Eksamensinfo

  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU