Tradisjonelt bygghandverk

Tradisjonelt bygghandverk

Tradisjonelt bygghandverk - bachelorstudium, Trondheim

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorDeltid, 4 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 16
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
FTTRADBYGG, Thu Nov 21 09:37:05 MET 2024 | B3

Er du interessert i tradisjonelt handverk og vil arbeide med tradisjonelle metoder og redskap? Dette er studiet for deg som har stor interesse for å ta vare på bygningsarven, og for å bruke tradisjonelle materialer og bearbeidingsteknikker.

Det er ikke opptak til dette programmet høsten 2025.

Dette er studieprogrammet for deg som har stor interesse for å ta vare på bygningsarven, og for å bruke tradisjonelle materialer og bearbeidingsteknikker.

Les mer om hva du lærer

Behovet for håndverkere, formidlere og læremestere som behersker tradisjonelle håndverksmetoder og som kan ta avanserte oppdrag, er stort. Samfunnet stiller krav til kvalifisert håndverkskompetanse innen bygningsvern. Dette gjelder ikke bare spesialistkompetanse, men også generell kunnskap om eldre tradisjonelle konstruksjoner, teknikker og materialer.

Les mer om jobbmulighetene

Studiet vil være samlingsbasert. Det er lagt opp til om lag 10 uker med samling på NTNU i Trondheim. I tillegg vil studiet være lagt til læringsarenaer på annen plass i landet, for gjennomføring av 10 uker praksisbasert læring.

Les mer om studiemiljøet

Studiet er en bachelorutdanning og er organisert som et samlingsbasert studium med normert studietid på 4 år (180 studiepoeng fordelt over 4 år). Det kan gis mulighet for studieopphold i utlandet ved universitet eller høgskoler med beslektede emner.

Les mer om studiets oppbygning

For å søke studieplass må du registrere en søknad på Samordna opptak innen 15. april. Søker du på grunnlag av realkompetanse er søknadsfristen 1. mars. Søkere må ha generell studiekompetanse og relevant fag- eller svennebrev.

Det er ikke opptak til dette programmet høsten 2025.

Les mer om opptak og opptakskrav

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere.

Kontakt og veiledning