Emne - Bacheloroppgave - MATV3006
MATV3006 - Bacheloroppgave
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Bacheloroppgave + muntlig presentasjon
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Bacheloroppgave + muntlig presentasjon | 100/100 |
Faglig innhold
Aktuelle problemstillinger skaffes gjennom studieprogrammets FoU-arbeid, eksterne samarbeidspartnere og fra studentenes egne forslag. Det gis innføring i prosjektplanlegging, forskning og utviklingsarbeid, rapportskriving, kildekritikk og presentasjonsmetodikk.
Læringsutbytte
Kunnskap: K1 Kandidaten kan planlegge og gjennomføre et prosjektarbeid etter forskningsetiske retningslinjer og grunnleggende prosjektstyringsprinsipper, K2 Kandidaten kan benytte fagkunnskap og ferdigheter som er tilegnet i studiet for å fordype seg i oppgavens temaområde, K3 Kandidaten kan benytte vitenskapelige databaser til litteratursøk og innhente annen relevant informasjon, K4 Kandidaten har kjennskap til forsknings- og innovasjonsarbeid som pådriver for bærekraftig utvikling i matsektoren
Ferdigheter: F1 Kandidaten viser kritisk refleksjon med hensyn til eget arbeid og kildebruk, F2 Kandidaten viser selvstendighet i sitt arbeid og samarbeidsevne overfor veiledere, medstudenter og samarbeidspartnere, F3 Kandidaten kan formidle arbeidet sitt på en vitenskapelig måte
Læringsformer og aktiviteter
Bacheloroppgaven gjennomføres i grupper på opp til 3 studenter. Gruppestørrelsen kan justeres i forhold til oppgaven og for å sikre gjennomførbarhet. Hver gruppe tildeles en hovedveileder. Hovedvekten av undervisningen foregår gjennom veiledning, i tillegg er det enkelte forelesninger (se faglig innhold). Arbeidstimer: Forelesninger (5 timer), Bacheloroppgave-seminar (6 timer), Selvstendig prosjektarbeid, inkludert skriving av oppgave (omlag 400 timer/student).
Obligatoriske aktiviteter
- Obligatoriske arbeidskrav
Mer om vurdering
Emnet har 3 obligatoriske arbeidskrav: Prosjektplan, Bacheloroppgave-seminar og en poster som presenterer oppgaven, hvorav alle må være bestått. Vurderingsgrunnlaget er den skriftlige bacheloroppgaven og muntlig presentasjon/eksaminering. Den skriftlige oppgaven danner hovedgrunnlaget for karakteren, men den muntlige presentasjonen/eksamineringen kan justere sluttkarakteren. Ved dokumentert betydelig misforhold mellom de enkelte studentenes bidrag, kan karakteren differensieres mellom gruppemedlemmene. Ny/utsatt eksamen etter nærmere avtale.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Matvitenskap, teknologi og bærekraft (MTMAT)
Anbefalte forkunnskaper
Ingen
Forkunnskapskrav
Studierettskrav. Tilgang til emnet forutsetter studierett ved Bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft (NTNU, Trondheim). Studenten kan ikke mangle mer enn 15 studiepoeng i forhold til normert studieprogresjon for å begynne på bacheloroppgaven.
Kursmateriell
Informasjon blir gitt ved semesterstart.
Studiepoengreduksjon
Emnekode | Reduksjon | Fra | Til |
---|---|---|---|
TMAT3004 | 15.0 | HØST 2021 |
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
15.0 SP
Studienivå: Tredjeårsemner, nivå III
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2025
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim , Trondheim
- Næringsmiddelfag
- Anita Nordeng Jakobsen
- Eirin Marie Skjøndal Bar
- Eva Falch
- Gunn Merethe Bjørge Thomassen
- Ida-Johanne Jensen
- Jørgen Lerfall
- Kari Helgetun Langfoss
- Kirill Mukhatov
- Lene Waldenstrøm
- Sunniva Hoel
- Åse Strand
Ansvarlig enhet
Institutt for bioteknologi og matvitenskap
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Bacheloroppgave + muntlig presentasjon
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Vår ORD Bacheloroppgave + muntlig presentasjon 100/100 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"