Emne - Matteknologi - kjøtt og fisk - MATV3002
MATV3002 - Matteknologi - kjøtt og fisk
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Samlet karakter
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Oppgave | 40/100 | |||
Skriftlig skoleeksamen | 60/100 | 3 timer | E |
Faglig innhold
Emnet består av to hovedtema; fisk og kjøtt med tilhørende prosesser. Følgende delemner inngår: råstoffenes egenskaper, grunnleggende foredlingsteknikker, produksjonsteknologi, industriell produksjon, prosesslinjer, emballering og deklarering, konservering og lagring, produktkunnskap, produktkvalitet, og bærekraftig prosessering av mat
Læringsutbytte
- K1: Kandidaten har bred kunnskap om råstoffene fisk og kjøtt - K2: Kandidaten har kunnskap om autolytisk- og mikrobiologisk nedbrytning av muskelmat - K3: Kandidaten har bred kunnskap om primær- og sekundærprosessering av muskelmat - K4: Kandidaten har bred kunnskap om produktkvalitet, samt forståelse av hvordan råstoffets behandling påvirker sluttproduktets kvalitet - K5: Kandidaten har kunnskap om hvordan behandling av råstoffet og prosesseringsbetingelser kan optimaliseres for å senke sluttproduktenes miljøbelastning
- F1: Kandidaten har praktisk erfaring med industrirelevant produksjon av kjøtt- og fiskeprodukter - F2: Kandidaten har praktisk erfaring med kvalitetsanalyser av råstoff og ferdig prosesserte produkter - F3: Kandidaten har evne til å finne, lese og forstå relevant faglitteratur og bruke denne kunskapen til å produsere skriftlige rapporter
- G1: Kandidaten kan redegjøre for råstoff- og produktkvalitet til kjøtt og fisk - G2: Kandidaten har innsikt i norsk kjøtt- og fiskebransje - G3: Kandidaten kjenner til relevant forskningsaktivitet innen primær- og sekundærprosessering av kjøtt og fisk
Læringsformer og aktiviteter
Forelesninger (40 timer), laboratorieøvinger (55 timer) og en teoretisk "case"basert oppgave. Det forventes at studentene bruker ca 150 timer til selvstudie, dette inkluderer forberedelser til forelesninger og laboratoriearbeid samt rapportering av laboratoriearbeid og teoretisk oppgave
Obligatoriske aktiviteter
- Laboratoriearbeid
Mer om vurdering
Det gis anledning til å klage på delvurderinger i dette emnet før alle delvurderinger er gjennomført. Ny/utsatt eksamen: mars. Ved søknader om godskrivning, godkjenning og innpassing av emner fra tidligere årskull eller andre institusjoners tilsvarende utdanninger, vil hver søknad behandles individuelt og søker må kunne medregne studiepoengreduksjon ved overlappende emner.
Ved utsatt eksamen (kontinuasjonseksamen) kan skriftlig eksamen bli endret til muntlig eksamen.
Ved stryk må den ikke beståtte delvurderingen tas på nytt for å bestå emnet. Ved frivillig gjentak (forbedring av karakter) kan studenter velge å ta bare én av delvurderingene på nytt.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Matvitenskap, teknologi og bærekraft (MTMAT)
Anbefalte forkunnskaper
Ingen
Forkunnskapskrav
Studierettskrav. Tilgang til emnet forutsetter studierett ved Bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft (MTMAT). Hvis kapasitet kan andre studenter søke om å ta emnet.
Kursmateriell
Opplyses ved studiestart
Studiepoengreduksjon
Emnekode | Reduksjon | Fra | Til |
---|---|---|---|
TMAT3002 | 7.5 | HØST 2021 |
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Tredjeårsemner, nivå III
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2024
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Næringsmiddelfag
- Teknologiske fag
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Samlet karakter
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Høst ORD Skriftlig skoleeksamen 60/100 E 17.12.2024 15:00 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater SL510 Sluppenvegen 14 11 SL111 orange sone Sluppenvegen 14 35 -
Høst
ORD
Oppgave
40/100
Innlevering
15.11.2024
INSPERA
12:00 -
Rom Bygning Antall kandidater - Vår UTS Skriftlig skoleeksamen 60/100 E INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"