Emne - Minor i arkitektur - introduksjon til arkitekturprosjektering for ingeniører - AAR4208
AAR4208 - Minor i arkitektur - introduksjon til arkitekturprosjektering for ingeniører
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Oppgave
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Oppgave | 100/100 |
Faglig innhold
Gjennom konkret prosjekteringssamarbeid med arkitektstudenter på tegnesal gir emnet ingeniørstudenter en introduksjon til samarbeid mellom arkitekter og ingeniører i konkret arkitekturprosjektering.
AAR4208 er obligatorisk emne i NTNU Minor i arkitektur som er et tilbud til ingeniørstudenter ved NTNU med fagfelt tilknyttet arkitektur og bygninger. Minor i arkitektur består av følgende emner fra studieplanen for 5-årig master i teknologi, hvor emnet AAR4208 ved normalt studieforløp velges som komplementæremne i 7.-9. semester.:
- Obligatorisk K-emne, 7. semester
- Ingeniøremne fra annet studieprogram, 8. semester
- Eksperter i Team, 8. semester
- Obligatorisk K-emne, 7.-9. semester (AAR 4208)
For mer informasjon om Minor i arkitektur, se:
https://i.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/minor+i+arkitektur
Læringsutbytte
KUNNSKAP: Studenten har praktisk erfart kunnskap om grunnleggende trekk ved arkitekturprosjektering og om koblinger mellom arkitektur og sitt eget ingeniørfag både når det gjelder konsepter/overordnede ideer og samarbeid om konkret bygningsutforming.
FERDIGHETER: Studenten kan, med bakgrunn i sitt eget fagfelt som ingeniører, delta aktivt i prosjekteringssamarbeid med arkitekter, både i overordnede diskusjoner og i utvikling av konkret bygningsutforming.Studenten har et grunnlag for arbeid med konseptutvikling og konkret utforming innen egne fagfelt som ingeniører.
GENERELL KOMPETANSE: Studenten har innsikt i grunnleggende trekk ved arkitekturprosjektering og i hvordan deres egne fagfelt som ingeniør kan inngå i dette.
Læringsformer og aktiviteter
DEL A, 1. - 3.. semester: 2 fellesmøter og ett seminar med forelesninger og presentasjoner hvert semester. Vurdering, del A: Godkjent/Ikke godkjent. Krav til godkjent obligatorisk aktivitet: Må delta på minst ett fellesmøte hvert semester. Må delta aktivt med presentasjon på minst ett seminar. DEL B, 3. semester. Dette er emnets hoveddel. Undervisningen er integrert med studiokurs/prosjekteringsemne på AD-fakultetet med semesteroppgaver i konkret arkitekturprosjektering. Hvilket/hvilke arkitekturprosjekteringsemne/-emner som AAR4208 integreres med, bestemmes i forkant av hvert studieår og vil blant annet avhenge av antall minor-studenter. Som normalt i arkitekturutdanningens studiokurs/prosjektemner så vil undervisningen bestå i seminarer, forelesninger og veiledning med spesiell vekt på prosjektpresentasjoner/gjennomgåelser både underveis og ved semesterslutt. Ingeniørstudentene har fast arbeidsplass på tegnesalen sammen med arkitektstudentene. Til forskjell fra prosjekteringsemnene for arkitektstudenter som typisk utgjør 15 studiepoeng, så utgjør dette emnet 7.5 studiepoeng. Arbeidsomfang og innlevert materiale for ingeniørstudentene vil derfor være noe annerledes enn for arkitektene det samarbeides med. Ingeniørstudentene vil ha noe mindre tilstedeværelse på tegnesalen enn arkitektstudentene, spesielt i arkitektstudentenes innspurtfase.
Obligatoriske aktiviteter
- Seminar og fellesmøter 1. - 3. semester
- Prosjektering og gjennomgåelser, 3. semester
- Øvingsoppgave 3. semester
Mer om vurdering
Godkjent emne forutsetter aktiv deltakelse i prosjektering sammen med arkitektstudenter på tegnesalen, deriblant tilstedeværelse og aktivt bidrag med presentasjon på minst 2 av semesterets prosjektpresentasjoner / gjennomgåelser. Grunnlag for sensur vil være en illustrert skriftlig besvarelse/rapport. Dette vil normalt inkludere en første del som presenterer relevante arkitekturprosjekter og diskuterer muligheter i semesterets prosjekteringsoppgave og en andre del som redegjør for arkitektonisk konseptutvikling gjennom semesteret og som med ståsted fra den enkelte ingeniørstudents fagfelt presenterer og diskuterer noen enkelttemaer i prosjekteringen og valgte løsninger mer i detalj.
Obligatorisk aktivitet må være levert og godkjent før eksamen. Tidligere godkjent obligatorisk aktivitet kan godkjennes ved utsatt eksamen eller gjentak, i inntil 1,5 år etter beståtte øvinger.
Utsatt eksamen og ikke bestått eksamen legges normalt til neste ordinære eksamensperiode.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Arkitektur (MAAR)
Bygg og infrastruktur (MTBYGG)
Diverse studier - Fakultet for arkitektur og design (EMNE/AD)
Maskin- og energiteknologi (MTMASKIN)
Produktutvikling og produksjon (MTPROD)
Anbefalte forkunnskaper
Bakgrunn i ingeniørfag relevant for bygningsutforming / bygningsprosjektering. Interesse for arkitektur generelt og for ingeniørfags potensiale for samarbeid med arkitekter spesielt.
Forkunnskapskrav
Emnet undervises over tre semestre (7.-9. semester) med hovedvekt på tredje semester (9. semester). Påmelding og opptak til emnet gjelder som påmelding/opptak til Minor i arkitektur for ingeniørstudenter.
Studiepoengreduksjon
Emnekode | Reduksjon | Fra | Til |
---|---|---|---|
AAR4206 | 7.5 | HØST 2020 |
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Høyere grads nivå
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2024
Termin nr.: 3
Undervises: HØST 2024
Termin nr.: 2
Undervises: VÅR 2025
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Arkitektur
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Oppgave
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
-
Høst
ORD
Oppgave
100/100
Utlevering
22.11.2024Innlevering
29.11.2024
12:00
INSPERA
12:00 -
Rom Bygning Antall kandidater - Vår UTS Oppgave 100/100 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"