Forskerlinjen

Medisinstudiet

Forskerlinjen

Vil du fordype deg i medisinsk forskning allerede i studietiden? 

Forskerlinjen gir deg mulighet til å få utløp for egen nysgjerrighet og vitebegjær ved å bli en del av et forskningsmiljø. Du får kjennskap til forskningens egenart, og kan bidra til å utvikle kunnskapsgrunnlaget i medisin.

Hva er forskerlinjen?

Forskerlinjen varer i to sammenhengende semestre, i tillegg til to sommerperioder. I løpet av forskerlinjeperioden arbeider du med en forskningsoppgave, som du skal levere i starten av siste studieår på medisinstudiet. I tillegg tar du noen Ph.D.-emner på til sammen 30 studiepoeng. 

Du får gode muligheter for faglig og sosial nettverksbygging, og til å etablere kontakt med fagområder du er spesielt interessert i. Tilleggskompetansen fra forskerlinjen kan også gi deg fordeler i arbeidsmarkedet.

Kombinasjonen av forskning og studier gir ofte positive synergieffekter. Tidligere forskerlinjestudenter oppgir at forskerutdanningen styrker deres forståelse av medisinstudiet.

Etter å ha fullført forskerlinjen har du utført ca. 50 prosent av arbeidet til en doktorgrad, og forholdene ligger godt til rette for å fullføre doktorgraden senere.

Arbeidet med forskerlinjen tilsvarer 120 studiepoeng, og du vil bruke sju år på å fullføre hele medisinstudiet. 

Hvordan søke opptak?

Du kan søke om opptak til forskerlinjen i løpet av andre eller tredje studieår. Det er til sammen tolv plasser hvert år. Du kan søke om studentstipend for to semestre og 16 sommeruker i løpet av forskerlinjeperioden. 

Les mer om opptak og gjennomføring av forskerlinjen her.