Studiets oppbygning
Studiets oppbygning
Nå tilbyr NTNU i Gjøvik fleksibel sykepleierutdanning.
Har du lyst til å arbeide med mennesker og liker utfordringer? Vil du være med på å fremme helse og behandle sykdom?
Bachelor i sykepleie - fleksibel er et fulltids studium over tre år. Som sykepleierstudent ved fleksibel sykepleierutdanning ved NTNU i Gjøvik tilbys du hovedsakelig ulike digitale undervisningsformer i studiets teoriemner. Du får anledning til å arbeide med pasientscenarioer som vil gi deg kunnskapene og ferdighetene som en sykepleier må ha.
Noen læringsaktiviteter må skje på campus, i samarbeid mellom medstudenter og lærere, og det vil derfor være 2-4 samlinger over 1-3 dager i hvert semester.
I løpet av studiet vil du gjennomføre fem spennende og lærerike perioder med klinisk praksis. Praksis i spesialisthelsetjenesten foregår ved sykehusene i Innlandet.
Spørsmål og svar om fleksibel sykepleierutdanning
Hva er en treårig fleksibel sykepleierutdanning?
Studiet er basert på nasjonale retningslinjer. Utdannelsen kvalifiserer til sykepleieryrket. Faglig innhold og eksamen er som ved NTNUs ordinære bachelorgrad, men læringsmetoder og organisering er ulik. Du studerer på fulltid. Det vil si cirka 40 timer pr uke.
Hva er det fleksible med utdanningen?
Mye av undervisningen er digital og asynkron. Det vil si at den er tilgjengelig når det passer for deg. Du kan altså i stor grad selv styre når du studerer. Samtidig er det nødvendig at noe læring foregår i samarbeid med lærere og/eller medstudenter. Det kalles synkron undervisning. Det vil derfor være:
- En dag per uke med felles, digital undervisning.
- 2-4 samlinger på campus hvert semester. Samlingene inneholder obligatoriske aktiviteter, og hver samling er på mellom 1-3 dager.
- Noen digitale samarbeidsmøter i mindre grupper som deltakerne selv avtaler.
Datoer for samlinger på campus
- 1. samling: 18.08.25 - 20.08.25
- 2. samling: 15.09.25 - 16.09.25
- 3. samling: 13.10.25 - 15.10.25
- 4. samling: 10.11.25 - 11.11.25
Kan jeg jobbe ved siden av?
Ja, erfaringer tilsier at du kan ha inntil 50 prosent stilling i løpet av året, ved at du jobber i ferier, enkelte helger og lignende. Dette avhenger av egen kapasitet og tilrettelegging fra arbeidsgiver.
Hva koster utdanningen?
Kostnadene er som ved ordinær sykepleierutdanning ved NTNU. Du må betale semesteravgift, kjøpe pensumlitteratur osv.
Hvordan er praksisstudiene organisert?
Halvparten av den treårige utdannelsen foregår i helsetjenestene. Det kalles praksisemner. Da er du student ved et sykehus og i kommunale helse- og omsorgstjenester.
Det er ett praksisemne per semester, bortsett fra første semester hvor det kun er teoriemner. Hver praksisperiode er på 8-10 uker. Dette er en obligatorisk del av utdannelsen. Hver praksisuke er 30 timer (= 4 dager).
Kan jeg bo hjemme også i praksisperiodene?
Hvis du bor i Innlandet, vil vi legge til rette for praksisplass i nærheten av der du bor, for tre av de fem praksisperiodene. Dette betyr at praksisstudier kan være i en nabokommune, men ikke lenger unna enn at du kan bo hjemme. To praksisperioder gjennomføres imidlertid ved sykehus i Innlandet.
Hvilke opptakskrav er det?
Det er samme opptakskrav som for ordinær sykepleierutdanning. Du søker via samordna opptak. Søknadsfrist: 15. april 2025. Les mer under Opptak.
Studieplan detaljer
Her kan du ta en kikk på obligatoriske og valgbare emner fordelt på år og semester.
Gå til studieplan