Ofte stilte spørsmål
Økonomi og administrasjon
Økonomi og administrasjon
Ofte stilte spørsmål om bachelor i økonomi og administrasjon deltid
Ofte stilte spørsmål om bachelor i økonomi og administrasjon deltid
Ja, undervisningen er nettbasert, men du må påregne å møte på eksamener som avholdes på campus.
Du må møte på enkelte skriftlige eksamener som avholdes på campus. For noen skoleeksamener vil du kunne velge å avlegge eksamen i en av våre tre studiebyer, Gjøvik, Trondheim eller Ålesund. Dette gjelder emner i de 5 første semesterne, men eksakt hvilke emner som har åpnet for dette vil bli synlig i din Studentweb for det aktuelle semesteret.
Noen emner har eksamensform hjemmeeksamen eller semesteroppgave, og krever ikke oppmøte på campus.
Hvilke emner som har hvilken eksamensform finner du selv, i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne.
Studiet kan være krevende, så vi anbefaler ikke 100 % jobb ved siden av. Deltidsstudiet har en studiebelastning på 75 % av det som er normert for heltidsstudiet. Du må uansett påregne å foreta tydelige prioriteringer for å holde tritt med framdrift og obligatoriske innleveringer underveis.
Det koster ikke noe, utover vanlig semesteravgift to ganger i året. Utgifter til bøker, laptop og annet materiell kommer i tillegg.
Du finner pensum i emnebeskrivelsene. Dersom du har spørsmål om pensum, ta kontakt med vår bokhandel, Akademika.
Du kan søke om innpassing av enkeltemner etter at du har fått opptak til studiet. Vi har dessverre ikke mulighet til å forhåndsgodkjenne slike søknader. Det kan være noe lang behandlingstid på disse søknadene. Meld deg derfor opp i de emnene du søker fritak for, så er du sikker.
Ja, i studiet inngår både matematikk og statistikk, samt at økonomiemnene krever en god tallforståelse. Vi anbefaler at man har kunnskaper på S1-S2/ R1 nivå fra før. Dersom du ikke har S1-S2/ R1eller tilsvarende fra før, anbefaler vi sterkt at du følger vårt oppfriskningskurs i matematikk.
NTNU på Gjøvik tilbyr ikke alle emner man trenger for å bli regnskapsfører, da det krever en egen spesialisering innen regnskap og revisjon. Denne kan tas ved NTNU i Trondheim: Bachelor i Regnskap
NTNU deler generell informasjon via deres digitale plattform Innsida. Informasjon tilknyttet emner vil bli gitt over den digitale plattformen Blackbord. I tillegg blir studentmailen brukt til å gi informasjon. Det forventes at studenter sjekker alle disse plattformene jevnlig.
For skriftlig skoleeksamen er hovedregelen at eksamen avholdes på campus Gjøvik. Noen emner har eksamensform hjemmeeksamen eller semesteroppgave, og krever ikke oppmøte på campus.
For noen skoleeksamener vil du kunne velge å avlegge eksamen i en av våre tre studiebyer, Gjøvik, Trondheim eller Ålesund. Eksakt hvilke emner som har åpnet for dette vil bli synlig i din Studentweb for det aktuelle semesteret.
Hvilke emner som har hvilken eksamensform finner du selv, i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne. Studiets oppbygning.
Mer informasjon om eksamen finner du på våre temasider om eksamen.
Dersom du ikke finner svarene du trenger på disse sidene, ta kontakt med eksamenskontoret: eksamen@gjovik.ntnu.no
- Du ser utdanningsplanen din, ved å velge Studier og Vis utdanningsplan.
- Dersom du vil melde deg til emner nå som ligger på et senere semester i utdanningsplanen din, gjør du det via toppmenyen på Studentweb, under Aktive emner. Nederst på siden legger du inn emnekoden, og trykker «Søk». Ikke bruk de øvrige feltene. Følg beskjedene videre. Endringer i utdanningsplanen er kun mulig i den åpne perioden, som er ca 15. juni til 15. sept (høst), og 1. des til 1. feb (vår).
- Du kan trekke deg fra undervisning og vurdering (eksamen) via utdanningsplanen eller via toppmenyen på Studentweb, under Aktive emner. Fristen for å trekke seg er 14 dager før eksamensdato/uttaksdato.
- Ønsker du å melde deg til et emne som du skulle tatt i et tidligere semester, finner du det under det semesteret du skulle tatt emnet første gang.
- Ønsker du å forbedre karakter på et emne du har tatt tidligere, melder du deg til eksamen ved å trykke på knappen Ta emnet på nytt under det semesteret du tok emnet første gang.
De første semestrene vil du kunne oppleve at du får opp varseltrekanter som forteller at du har mangler i utdanningsplanen din. Dette er fordi ikke alle emnene ligger i planen din ennå. Etter hvert som du legger inn emner i utdanningsplanen din (dette gjelder oftest valgfag), vil varseltrekantene forsvinne.
Fakta om studieprogrammet
Gradsnavn: Bachelor i økonomi og administrasjon
Studieprogramkode: BØKLED-F
Studiepoeng: 180
Varighet: Deltid over 4 år
Undervisningsform:
Deltidstudium, Nettbasert
Søknadsfrist: 15. april
Studiested: Gjøvik
Studiekode: 194 404
Ansvarlig fagmiljø:
Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse
Ansvarlig fakultet:
Fakultet for økonomi