Bachelor i økonomi og administrasjon
Hva lærer du?
Kunnskap
Studiet skal gi deg en bred bakgrunn til å arbeide som fagpersoner eller rådgivere i privat næringsliv, offentlig sektor og andre organisasjoner. Du skal kjenne til forsknings- og utviklingsarbeid innen fagområdet, slik at de ved studiets slutt har bred og oppdatert kunnskap om relevante teorier og metoder.
Praktisk
Du skal kunne anvende denne kunnskapen på praktiske problemstillinger som de kan møte i arbeidslivet, og de skal selv kunne oppdatere sin kunnskap gjennom hele sitt yrkesaktive liv. Studiet er derfor ment å gi et godt grunnlag for livslang læring. Det er videre et mål at du skal være godt rustet til å kunne gå videre på masterstudier i inn- og utland.
Selvstendighet
Du skal kunne planlegge og gjennomføre egne prosjekter, kunne formidle fagstoff skriftlig og muntlig. Kunne utveksle synspunkter og erfaringer, og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis.
Utvikling
Studiet vil gi deg kunnskaper om beslutninger på mikronivå innenfor private og offentlige organisasjoner med sikte på å koordinere bruken av knappe ressurser for å nå organisasjonens mål. Du skal kunne bidra til utviklingsarbeid som fremmer virksomhetenes innovasjonsevne. Du skal være i stand til å forstå samfunnsmessige virkninger av beslutningene og å handle innenfor juridiske, miljømessige og etiske rammer.
Læringsutbytte
En student som har fullført programmet, forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Kandidaten
- har bred kunnskap innenfor økonomisk-administrative fag
- kjenner til forsknings og utviklingsarbeid som er relevant innenfor økonomisk-administrative fag.
- forstår hvordan ulike problemstillinger knyttet til bærekraft påvirker økonomisk-administrative analyser, vurderinger og beslutninger.
- kan oppdatere sin kunnskap innenfor økonomisk administrative fag, og har kunnskap om fagområdets historie, tradisjoner, egenart og plass i samfunnet.
Ferdigheter
Kandidaten
- kan anvende faglig kunnskap og relevante resultater fra forsknings- og utviklingsarbeid på praktiske og teoretiske problemstillinger og treffe begrunnede valg.
- forstår hvordan økonomiske analyser, vurderinger og beslutninger kan anvendes slik at de bidrar til bærekraftig utvikling.
- kan reflektere over egen faglig utøvelse og justere denne under veiledning.
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og fremstille dette slik at det belyser en problemstilling.
- kan beherske relevante faglige verktøy, teknikker og uttrykksformer.
Generell kompetanse
Kandidaten
- har innsikt i relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger.
- kan planlegge og gjennomføre arbeidsoppgaver og prosjekter, alene og som deltaker i en gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer.
- kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger både skriftlig og muntlig, og kunne fortsette å tilegne seg kunnskap fra fagfeltet etter endt utdanning.
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre økonomer og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis.
- kjenner til nytenkning og innovasjonsprosesser og hvordan dette kan understøtte bærekraftige forretningsmodeller.