Hva kan du bli?

Medievitenskap - bachelorstudium

Hva kan du bli?

Førsteamanuensis Lukas Wilde diskuterer med studenter på seminar. Foto.
Foto: Torstein Olav Eriksen

Kompetanse

Studenter som har fullført bachelorgraden i medievitenskap har gjennom studieprogrammets tverrfaglige profil en bred og inngående kjennskap til medieteori, mediehistorie, mediepedagogikk og mediekompetanse, mediesosiologi, medieanalyse og medieestetikk, samt bildets rolle i samfunnet. Studentene oppøver en evne til å utøve mediekritikk (kildekritikk, kulturkritikk, kritiske perspektiver på samfunn, politikk og økonomi) og har kunnskap om maktdimensjoner i kultur og samfunn. Videre har studentene kompetanse i å anvende faget til å analysere og drøfte problemstillinger knyttet til mediesamfunnets utvikling, som for eksempel sosiale medier, kunstig intelligens og bærekraft. Spisskompetansen deres ligger i kritisk lesning og formidling av medietekster, noe som kan anvendes i en rekke jobber. Studentene velger også emner fra andre fagfelt enn medievitenskap, noe som gir økt bredde til deres tverrfaglige kompetanse.


Jobbmuligheter

Medievitenskap gir et bredt spekter av yrkesmuligheter. Dette inkluderer arbeid innenfor den offentlige forvaltningen av medieområdet, kommersielle mediehus og medieproduksjonsselskaper, reklamebyråer, politikk, interesseorganisasjoner, samt kommunikasjonsarbeid og kulturforvaltning. I tillegg åpner medievitenskap døren for yrker som kulturformidling, journalistikk, forlag og kulturinstitusjoner. Den relevante kompetansen gir også muligheter innen kreative yrker, som tekst- eller manusforfatter. Medievitenskap-studenter finner også arbeid innen undervisning og utdanning.

Les mer om kompetanse, jobb og karriere

 

Videre studier

Humanistisk kompetanse og jobbmuligheter

Karrieren starter i studietiden – bruk mulighetene!

Hva ønsker du å bruke utdannelsen din til? Hvilke muligheter kan humanistisk kompetanse gi deg i arbeidslivet?

Få hjelp til å reflektere over egen kompetanse eller bli inspirert av hva tidligere studenter har erfart i overgangen til arbeidslivet. Du kan lese om:

  • Humanistisk kompetanse
  • Arbeidslivsrelevans i studiene 
  • Forskjeller i arbeidslivet med bachelor eller master
  • Tips for jobbsøking
  • Verv og frivillig arbeid i studietiden
  • Noen vanlige bransjer for humanister
  • Det å starte egen bedrift

Kompetanse og jobbmuligheter