Hva kan jeg bli? - Matematiske fag - bachelorstudium
Hva kan du bli?
Matematikk ligger til grunn for nesten all teknologisk utvikling og vår forståelse av verden. Verdens bærekraftmål kan ikke nås uten matematikken! Spørsmålene og problemstillingene en ønsker å løse i fremtiden vil ofte være nye, men de matematiske fagene disse løsningene bygger på vil være de samme.
Matematikere trengs innen i nesten alle områder i samfunnet
Gjennom våre erfaringsforedrag vil du lære hvordan denne utdanningen gir deg mange muligheter i arbeidslivet. Du kan jobbe innen kommunikasjon, medisin, naturfag, teknologi, finans, kunst, miljø, offentlig forvaltning og mye mer.
Utdanning i matematiske fag gjør deg ettertraktet på arbeidsmarkedet
Statistisk sentralbyrå (SSB), Equinor, DNB, Apple, Forsvaret, statsforvaltningen og høyere utdanning er noen eksempler på hvor matematisk kompetanse etterspørres.
Du kan jobbe innen:
- bioteknologi
- fornybar energi
- forsikring, bank og finans
- forskning og undervisning
- IT og kommunikasjon
- medisinsk forskning og utvikling av legemidler
- ingeniør- og teknologibedrifter
Videre studier
Aktuelle 2-årige masterprogram ved NTNU:
Andre lignende masterstudier ved NTNU
- Finansiell økonomi
- Internasjonal Business og Markedsføring
- Samfunnsøkonomi
- Matematikkdidaktikk
- Mathematical Sciences
- Økonomi og administrasjon
- Regnskap og revisjon
- Samfunnsøkonomi
Andre masterprogram på NTNU kan også være aktuelle for deg.
Du er selv ansvarlig for å kontrollere spesifikke opptakskrav for disse programmene, og planlegge hvilke valgbare fag du må ta for å være kvalifisert for opptak på disse.
Med fordypning i biomatematikk i studieretning statistikk under bachelorstudiet kan du søke opptak på enkelte masterstudier i biologi.
Studentintervjuer
Hvis du har en mastergrad i matematikk, så har du et bevis på at du klarer å lære deg hva som helst.
Det viktigste jeg tar med meg fra utdanningen i matematikk, det er måten å tenke på.
Karrieretjenester – hva kan du, hva vil du, hva nå?
NTNU Karriere tilbyr webinarer, kurs, workshops og nettressurser. Bli mer bevisst din kompetanse og hvordan den kan brukes i arbeidslivet. Få større trygghet i utdannings- og karrierevalg, og forbedre dine jobbsøkerferdigheter.
Utdannelse og jobbmuligheter
9000 studenter som ble uteksaminert mellom 2019-2021 har fortalt hvordan det har gått med dem etter studiene på NTNU. Les om NTNUs kandidatundersøkelse.
Praksisplasser og jobber
NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.
Bruk NTNU Alumni-nettverket
NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt.