Hva kan jeg bli? - Informatikk - bachelorstudium
Hva kan du bli?
Vi gir deg et solid faglig fundament som gir deg stor valgfrihet for din videre karriereutvikling. Du kan finne innovative løsninger på reelle problemer, og bidra til en betydelig reduksjon av samfunnets energi- og materialomsetning.
Ved å kombinere metoder som modellering, bruk av indikatorer, analysemetodikk og strategiutvikling kan du realisere reelle bærekraftstiltak. Dette vil bidra til å skape en mer bærekraftig økonomi med positive miljøeffekter, samt sikre langsiktig ressursbevaring for næringslivet.
Som informatiker får du mange jobbmuligheter
Informatikere blir kvalifisert til å jobbe i mange bransjer. Det er vanligst å jobbe som systemutviklere, IT-konsulenter, prosjektledere, salgskonsulenter, kundekontakt og i kontakt med brukere.
Du får også gode muligheter til å bygge et nettverk og få innsikt i mulighetene som finnes i løpet av studiet. Gjennom bedriftspresentasjoner, karrieredager og jobbmesser kommer bedriftene for å presentere seg for nettopp deg.
Studiet passer for deg som liker å jobbe med mennesker
I IT-bransjen jobber man i tverrfaglige team. Studiet passer for deg som trives med å samarbeide med mennesker og utvikle noe sammen med andre.
Informatikere kan jobbe med:
- Digitale medier
- Datasikkerhet
- Helseteknologi
- Mobiltelefoni
- Nettverksløsninger
- Spill- og apputvikling
- Webutvikling
Du kan jobbe som:
- Informasjonsarkitekt
- Interaksjonsdesigner
- IT-konsulent
- Programutviklere
- Prosjektleder
- Rådgiver
- Systemutvikler
Videre studier
Aktuelle 2-årige masterprogram ved NTNU:
- Informatikk (MSIT) – Trondheim
- Digital samhandling (ITMAIKTSA) – Trondheim
- Entreprenørskolen (MIENTRE) – Trondheim
- Industriell innovasjon og digital sikkerhet (MIIDS) - Gjøvik
- Studier av kunnskap, teknologi og samfunn (MSTS) – Trondheim
- Ledelse av teknologi (OAMLT) – Trondheim
Ved valg av spesifikke emner kvalifiserer også graden til følgende 2-årige masterstudie. Se opptakskrav på studieprogramsiden:
- Likestilling og mangfold (MKKS) – Trondheim
Andre masterprogram på NTNU kan også være aktuelle for deg.
Du er selv ansvarlig for å kontrollere spesifikke opptakskrav for disse programmene, og planlegge hvilke valgbare fag du må ta for å være kvalifisert for opptak på disse.
– Jeg blir alltid imponert over hva folk fra studiet lager på fritiden
Navn: Ole Jacob Brunstad
Studieprogram: bachelor i informatikk
Uteksaminert fra NTNU: 2020
Arbeidssted/-giver: Iterate AS
Tittel: Solutions Engineer
Jeg blir alltid imponert over hva folk fra studiet lager på fritiden. Stadig vekk ser jeg ting hvor folk anvender ting de har lært i egne prosjekter, noe som lett skaffer dem jobb.
Karrieretjenester – hva kan du, hva vil du, hva nå?
NTNU Karriere tilbyr webinarer, kurs, workshops og nettressurser. Bli mer bevisst din kompetanse og hvordan den kan brukes i arbeidslivet. Få større trygghet i utdannings- og karrierevalg, og forbedre dine jobbsøkerferdigheter.
Utdannelse og jobbmuligheter
9000 studenter som ble uteksaminert mellom 2019-2021 har fortalt hvordan det har gått med dem etter studiene på NTNU. Les om NTNUs kandidatundersøkelse.
Praksisplasser og jobber
NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.
Bruk NTNU Alumni-nettverket
NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt.