En student som har fullført programmet, forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
En kandidat uteksaminert fra studieprogrammet Elektronisk systemingeniør har:
K-1 Bred kunnskap innen elektronikk, digitale teknologier, programmering av innvevde systemer, og relevante kommunikasjonsteknologier, som basis for en god forståelse av elektroniske systemer og deres elementer. Kandidaten vil ha et helhetlig perspektiv på bærekraftige, pålitelige og samfunnsnyttige elektroniske systemer.
K-2 God innsikt i sentrale temaer, trender, problemstillinger, dataverktøy og relevante måleteknikker og -instrumenter tilknyttet elektroniske systemer, med IoT-løsninger og innvevde systemer som spesialisering.
K-3 Teoretiske matematisk-naturvitenskapelige, teknologiske og datatekniske kunnskaper som kan anvendes til økt systemforståelse, faglig fornyelse og omstilling innenfor elektroniske systemer, og herunder IoT-systemer og relevante kommunikasjonsteknologier.
K-4 Innsikt i filosofi- og vitenskapshistorie, vitenskapsteori, etikk og argumentasjonsteori for å kunne forholde seg reflektert til sitt fagområde og vitenskapene generelt.
En kandidat uteksaminert fra studieprogrammet Elektronisk systemingeniør kan:
F-1 Analysere og beherske problemstillinger som krever elektroniske systemløsninger for datainnsamling, preprosessering av data, kommunikasjonsteknologi og protokoller for trådløs overføring til dataprosesserings- og visualiseringsplattformer.
F-2 Designe, implementere, feilrette, og vedlikeholde slike elektroniske systemløsninger, og være i stand til å samhandle med annen nødvendig ekspertise.
F-3 Finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff innenfor problemstillinger knyttet til integrasjon av elementer som utgjør elektroniske systemer. Kandidatene skal kjenne til dagens forskningsfront innenfor elektroniske systemer generelt, og innvevde og IoT systemsløsninger spesifikt.
F-4 Anvende fagrelevant programvare og har relevante programmeringsferdigheter.
F-5 Identifisere, planlegge og gjennomføre ingeniørfaglige prosjekter, arbeidsoppgaver, forsøk og eksperimenter både selvstendig og i team.
F-6 Bidra til nytenkning, innovasjon og entreprenørskap gjennom deltakelse i utvikling, kvalitetssikring og realisering av bærekraftige og samfunnsnyttige produkter, systemer og løsninger.
En kandidat uteksaminert fra studieprogrammet Elektronisk systemingeniør:
G-1 Har innsikt i miljømessige, helsemessige, samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av produkter og løsninger innenfor sitt fagområde og kan sette disse i et etisk og et livsløpsperspektiv.
G-2 Evner å kommunisere effektivt både overfor fagfolk og ikke-spesialister, på både norsk og engelsk. Dette gjelder kunnskapsformidling, beskrivelse av oppgaver som er løst, vurderinger som er gjort og konklusjoner som er trukket.
G-3 Kan identifisere sikkerhets-, sårbarhets-og personvernsaspekter i produkter og systemer som anvender IKT.
G-4 Kan reflektere over egen faglig utøvelse, både individuelt, i team, og i en tverrfaglig sammenheng, og kan tilpasse egen utøvelse til den aktuelle arbeidssituasjonen.
G-5 Kan bidra til utvikling av god praksis ved å vurdere og formidle teknologiske, etiske og samfunnsmessige effekter av prosjekter og eget arbeid. Kandidaten evner å tenke kritisk og helhetlig på eget fagområde.
G-6 Er i stand til å fornye og omstille seg, herunder aktivt oppdatere egen kompetanse på eget initiativ.