Hvorfor endres samfunnet? Hvorfor handler mennesker som de gjør? Hvorfor er det viktig å forstå samfunnsendringene i et historisk perspektiv? Hva påvirker vår oppfatning av fortiden? Med en bachelorgrad i historie fra NTNU møter du samtidens utfordringer med kunnskap om fortiden.
Med en bachelorgrad i historie får du både bred historiekunnskap og tematisk fordypning om sosiale, økonomiske, ideologiske, politiske og kulturelle forhold fra antikken til i dag. Du lærer å bruke kunnskap om fortiden til å forklare hvordan og hvorfor samfunn, kulturer og mennesker har endret seg, og til å se sammenhengen mellom norsk, europeisk og global historie.
Les mer om hva du lærer
Du har mange muligheter med historie som studiefag. Historikere arbeider i alle former for media, offentlig og privat administrasjon, undervisningssektoren, museums- og arkivsektorene og som forskere. En bachelor i historie kvalifiserer også til en rekke masterstudier.
Les mer om jobbmulighetene
Undervisningen foregår på NTNU campus Dragvoll, i Trondheim og består av forelesninger, seminar, gruppesamlinger og veiledning.
Linjeforeningen for historie er Det Historiske Selskab, den arrangerer både faglige og sosiale aktiviteter.
Les mer om studiemiljøet
Bachelorprogrammet i historie er en treårig utdannelse og består av 180 studiepoeng. Det består av fordypningsemner i historie på minst 90 studiepoeng. I tillegg kommer fellesemner, fag 2 eller utvalgte emnepakker på 60 studiepoeng, og en valgfri del.
Det er mulig å ta deler av bachelorstudiet som utenlandsopphold. Dersom du ønsker å ta ett eller to semester i utlandet, anbefaler vi at du enten reiser i løpet av det andre studieåret eller i femte semester av bachelorgraden.
Les mer om studiets oppbygning
Opptakskravet er generell studiekompetanse.
Søknadsfrist er 15. april. Dersom du har utenlandsk opptaksgrunnlag, må du søke innen 1. mars.
Les mer om opptak og opptakskrav