Hva kan jeg bli? - Bachelor i digital infrastruktur og cybersikkerhet
Hva kan du bli?
Du blir svært attraktiv i arbeidsmarkedet med en bachelorgrad i Digital infrastruktur og cybersikkerhet fra NTNU. Mange studenter blir tilbudt jobb før de er ferdige med studiet. Etter endt utdanning kan du gå inn i et bredt spekter av IT-stillinger eller jobbe med tyngre tekniske oppgaver innen cybersikkerhetsutfordringer.
IT-verdenen er global, og en viktig del av arbeidslivet er fordeling og plassering av IT-tjenester i datasentre. IT-tjenester bør være plassert på steder som har lavt karbonavtrykk, samtidig som de bidrar til utviklingen av infrastrukturen i land som har behov for teknologisk og økonomisk vekst.
Du blir en ettertraktet spesialist i å sikre fremtidens datasystemer
Du blir i stand til å jobbe i praktiske yrker innenfor IT-drift og informasjonssikkerhet, realisere små og store datanettverk, programmere infrastrukturer med tjenester, beskytte datasystemer mot angrep, være sikkerhetsansvarlig i utviklingsprosjekter, håndtere og etterforske sikkerhetshendelser, gjøre risikoanalyser og iverksette tiltak for å forbedre sikkerheten.
De fleste jobber som sikkerhetsanalytiker, IKT-etterforsker eller system/nettverskadministrator. Spesialister i dette fagområdet går til et bredt spekter av jobber.
Du kan bli:
- Digitaletterforsker
- DevOps-konsulent
- Infrastrukturingeniør
- Nettverksadministrator
- Sikkerhetsanalytiker
- Sikkerhetskonsulent
- Systemadministrator
- Trusseletteretning og hendelseshåndtering
Videre studier
Aktuelle 2-årige masterstudier:
- Information Security
- Industriell innovasjon og digital sikkerhet
- Digital transformasjon
- NTNUs Entrepernørskole
Masterstudier som krever spesielle valgfag:
- Digital infrastruktur og cybersikkerhet (krav: ISTT1003 Statistikk og IMAT1002 Matematikk for ingeniørfag 1. Anbefalt: IDATT2101 Algoritmer og datastrukturer)
- Ledelse av teknologi (krav: valgfag Statistikk)
- Informatikk (krav: IDATT2101 Algoritmer og datastrukturer og krav for 2 av studieretningene: TDT4180 Menneske-maskin-interaksjon).
Andre masterprogram på NTNU kan også være aktuelle for deg.
Du er selv ansvarlig for å kontrollere spesifikke opptakskrav for disse programmene, og planlegge hvilke valgbare fag du må ta for å være kvalifisert for opptak på disse.
Karrieretjenester – hva kan du, hva vil du, hva nå?
NTNU Karriere tilbyr webinarer, kurs, workshops og nettressurser. Bli mer bevisst din kompetanse og hvordan den kan brukes i arbeidslivet. Få større trygghet i utdannings- og karrierevalg, og forbedre dine jobbsøkerferdigheter.
Utdannelse og jobbmuligheter
9000 studenter som ble uteksaminert mellom 2019-2021 har fortalt hvordan det har gått med dem etter studiene på NTNU. Les om NTNUs kandidatundersøkelse.
Praksisplasser og jobber
NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.
Bruk NTNU Alumni-nettverket
NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt.