Hva kan jeg bli?

Årsstudium i bevegelsesvitenskap

Hva kan du bli?

Årsstudiet i seg selv vil ikke kvalifisere til spesifikke yrker, men vil kunne være et faglig supplement som kan øke kompetansen til kandidater som i tillegg har en helseprofesjonsutdanning, lærerutdanning, utdanning i treningsveiledning eller idrettsfag, og som gjennom sitt arbeid vil jobbe med fysisk aktivitet eller idrett hos ulike grupper i befolkningen.

Årsstudiet er relevant for studenter som ønsker basalkompetanse i bevegelsesvitenskap, og som ønsker å kombinere dette med andre fagområder, enten som et breddeår i bachelorgrader innenfor humanistiske eller samfunnsvitenskapelige fag, eller som et faglig supplement innen fysisk aktivitet til profesjonsutdanninger som eksempelvis fysioterapi og medisin. Med en aldrende befolkning og økende forekomst av livsstilssykdommer, står helsevesenet overfor store demografiske utfordringer. Vi vet at økt fysisk aktivitet fører med seg store helsegevinster, kan forebygge sykdom og øke livskvaliteten hos risikoutsatte grupper. Selv om mye av arbeidet med å øke befolkningens aktivitet utføres utenfor helsevesenet er det viktig at helsepersonell også har god kunnskap om fysisk aktivitet i både forebygging og behandling.

Studiet vil også være attraktivt for studenter med bakgrunn fra treningssenterbransjen og nærliggende utdanninger som ønsker en mer naturvitenskapelig forankring til fagfeltet sitt. Dette vil øke det faglige nivået til treningsveiledere, og gi bransjen bedre innsikt i oppdatert vitenskapelig kunnskap.

Årsstudiet kan innpasses som breddeår i en rekke bachelorgrader innen humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag, samt kvalifisere til overgang til andre studieår ved bachelor i bevegelsesvitenskap.

Ressurspublisering

Utforsker interessen for helse, trening og human biologi

Navn: Stein Olsen
Studerer: Bachelor i bevegelsesvitenskap

- Studiehverdagen er varierende, utfordrende og vannvittig spennende. Du vil være i forelesningssal, se på muskler i laboratorium, eller kanskje være på en utflukt på Toppidrettssenteret i Granåsen

Utfører ganganalyser med barn som har Cerebral Parese

Navn: Stine Øverengen Trollebø
Studieprogram:
​​​​​​​Bachelor i bevegelsesvitenskap fullført i 2018
​​​​​​​og master i bevegelsesvitenskap fullført i 2020
Yrke: Forsker
​​​​​​​​​​​​​​Arbeidsgiver: NTNU

- Opparbeid deg gode kontakter gjennom hele
studieforløpet og bruk dem aktivt når du skal ut på arbeidsmarkedet

Skitrener og prosjektmedarbeider i Idretten Skaper Sjanser

Navn: Vemund Øvstehage
Studieprogram:
​​​​​​​Bachelor i bevegelsesvitenskap
fullført i 2018
​​​​​​​og master i bevegelsesvitenskap fullført i 2020
Yrke: Skitrener, prosjektmedarbeider og fysisk trener
​​​​​​​​​​​​​​Arbeidsgiver: Byåsen IL/Idretten Skaper Sjanser og Trondheim Idrettsklinikk

- Det beste er at jeg får jobbe med folk og forbedring av deres prestasjoner, uansett nivå

Fra læringsassistent til overingeniør

Navn: Ane Øvreness
Studieprogram:
​​​​​​​Bachelor i bevegelsesvitenskap
fullført i 2015
​​​​​​​og master i bevegelsesvitenskap fullført i 2017
Yrke: Overingeniør
​​​​​​​​​​​​​​Arbeidsgiver: NTNU

- Det beste med jobben er variasjonen av praktiske og teoretiske arbeidsoppgaver, og at den er i fagmiljøet jeg har studert ved